Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessió informativa de refugiats: Benvinguts al CRAC Sessió sobre el que fa Refugees Welcome i com pots formar part del projecte a Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Sessió informativa de refugiats: Benvinguts al CRAC

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Sessió sobre el que fa Refugees Welcome i com pots formar part del projecte a Rubí
.

Refugees Welcome, en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí, promouen la cultura de benvinguda entre la ciutadania. El dia 7 de novembre, Refugees Welcome farà una sessió informativa sobre el que fan, com ho fan i què hi pots fer tu per a formar part del projecte de cultura de benvinguda a Rubí, a les 19.30 h al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC).

Les veïns i veïnes de Rubí que en algun moment s’han preguntat què poden fer per ajudar a les persones refugiades des del seu municipi tenen una nova oportunitat per formar-se i informar-se a través d’aquesta sessió informativa. Adreçada a aquelles persones que volen passar a construir una societat més igualitària, inclusiva i solidària.

El projecte “Refugees Welcome Rubí - Cultura de Benvinguda 2023” sorgeix com a continuïtat del projecte pilot realitzat el 2022 que tenia com a objectiu una primera aproximació al municipi i la seva ciutadania. Al llarg d’aquest any, es va establir relació amb les principals ONG d’acolliment al municipi, i de fora d’aquest, per coordinar-nos de les possibles derivacions; s’han realitzat les primeres sessions informatives; s’ha participat en la programació del 10D, organitzant la projecció del documental WE EXIST; i s’ha començat a difondre el projecte a través de les XXSS i de dues campanyes de captació de cases. A més, s’ha començat a tenir relació amb alguns membres de la ciutadania de Rubí que s’han mostrat interessats a participar del projecte.

RW es planteja seguir amb força al municipi, realitzant diverses activitats, que permetin guanyar presència i convidar la ciutadania local a formar part del projecte. Recordem la importància de la implicació de la ciutadania activa en la construcció de la Cultura de Benvinguda. Totes aquelles persones disposades a participar en aquesta nova onada de responsabilitat i solidaritat poden fer-ho bé oferint una habitació a les seves llars o bé participant com a voluntaris.

A la xerrada s’explicarà amb detall qui som i com funcionem Refugees Welcome i les diferents maneres en què pots col·laborar amb nosaltres. A més, s’aportarà informació sobre el sistema d'asil estatal i la situació de les persones refugiades al arribar a les nostres ciutats.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Etiquetes