Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Parlem d'islam i fem-ho bé A càrrec de Dolors Bramon Planas https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Parlem d'islam i fem-ho bé

Activitat suggerida
A càrrec de Dolors Bramon Planas
.

Dolors Bramon Planas, doctora en Filologia Semítica (1984) i en Història Medieval (1998) per la Universitat de Barcelona, és professora emèrita d’aquesta universitat i membre emèrit de l'Institut d'Estudis Catalans.

Arabista, medievalista i islamòloga. És autora de nombrosos treballs sobre història hispànica i andalusina, especialment sobre el territori del que avui constitueix Catalunya, sobre les minories religioses i l’antisemitisme medieval. Treballa també els manlleus de l’àrab a les llengües hispàniques, en especial a la llengua catalana.

Darrerament es dedica sobretot a l’estudi de la islamologia i a la seva divulgació. Per tal d’evitar confusions referides a l’islam, s'explicaran termes com Déu (i no Al·là), musulmà (i no mahometà), islam, islamic, islamistes, islamismes, àrab, moro, berber, Mahoma, Muhammad, xiisme, sunnisme, sufisme i altres que puguin sorgir de l’interès de l’auditori.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Etiquetes