Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ossos. Un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física Exposició produïda pel Museu d'Arqueologia de Catalunya i de la Diputació de Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ossos. Un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física

Exposició produïda pel Museu d'Arqueologia de Catalunya i de la Diputació de Barcelona
.

L'exposició Ossos: un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física ens apropa a les condicions de vida de l'època medieval a través de l'estudi de les restes d'esquelets localitzades en jaciments arqueològics dels segles VIII al XV, bàsicament situats a la Catalunya Central. L'exposició explica com vivien i morien els nostres avantpassats de l'edat mitjana i aprofundeix en diferents aspectes de la seva vida a partir de la utilització de diverses tècniques de l'antropologia física i la paleopatologia.

L'exposició consta de vuit àmbits i 1 vitrina tomba que conté l'esquelet complet de 161x41 cm (mort violenta) d'un guerrer, trobat a la Necròpolis del Monestir de Sant Benet del Bages. Així el discurs comença per un àmbit d'introducció a l'edat mitjana i als jaciments dels quals se n'exhibeixen restes, segueix un apartat d'introducció a l'antropologia física, per desenvolupar després un seguit d'àmbits temàtics: l'alimentació, els oficis i estils de vida, la malaltia i la salut, la justícia i la violència i la guerra i finalment, com a colofó, un àmbit que explica la vivència de la mort en l'època medieval i els rituals que l'acompanyen.

Del 15 de febrer al 26 de maig

  • Dijous, divendres i dissabtes d'11 a 14 h
  • De dimecres a dissabtes de 16 a 20 h
  • Diumenges i festius, d'11 a 14 h
  • Dilluns i dimarts tancat 

 

Etiquetes