Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nanorobots contra el càncer: un viatge al·lucinant A càrrec de Samuel Sánchez Ordoñez https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Nanorobots contra el càncer: un viatge al·lucinant

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

A càrrec de Samuel Sánchez Ordoñez
.

Samuel Sánchez és professor ICREA i subdirector a l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya, Barcelona. Prèviament va treballar al Max Planck i el Leibnitz a Alemanya i al Japó. Ha rebut diversos premis pels seus treballs pioners a nanorobots. Entre d'altres: el Rècord Guinness® el 2010 i el 2017 pel microjet més petit del món, MIT Innovators U35 com el “Innovador de l'any 2015 a Espanya menor de 35”.

Es podria dir que el somni de la nanotecnologia a l'àmbit biomèdic es va veure inspirat per la famosa pel·lícula dels anys 60 “Fantastic Voyage” basada en el llibre d'Isaac Asimov, on s'injectava una tropa de doctors i un submarí miniaturitzats per curar un militar americà. Si fer alguna cosa tan diminuta ja és un repte per si mateix, aconseguir que navegui dins del cos i transporti “material terapèutic” de forma dirigida per tractar malalties és una cosa que pot sonar certament a ciència ficció.

En aquesta ponència, ens presentarà el seu recorregut com a investigador i alguns dels resultats més destacats en el camp de la nanorobòtica mèdica que ens fan estar il·lusionats que algun dia, aquests Nanobots seran una realitat en la biomedicina del futur i portar aquest somni al seu destí, els pacients.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Etiquetes