Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Marc del Pino Cicle d’Arrel, edició d'estiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Marc del Pino

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Cicle d’Arrel, edició d'estiu
.

Acordió diatònic

El cicle d’Arrel és una oportunitat per aproximar-se a les músiques tradicionals d’arreu del món. A més dels concerts mensuals a la Sala Noble en temporada de primavera i tardor, inclou l'edició d'estiu: tres concerts que tindran lloc al jardinet de l'Ateneu, també de música d'arrel, però en aquest cas per fer ballar el públic assistent.

Es tracta d’una proposta de concert-ballada fresca i agosarada de Marc del Pino, que interpreta un solo a l’escenari amb composicions pròpies per acordió diatònic, i mostra, així, el seu primer disc en solitari, que estarà a punt per ser presentat en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa 2023.

En el repertori hi suma també la reinterpretació d’alguns temes i cançons tradicionals catalanes, explorant les possibilitats que li ofereix el seu instrument, així com diferents bagatges sonors que confluiran en aquest concert. El folk actual, la improvisació i un so modificat a partir de pedals d’efectes es troben immersos en el so d’un acordió inquiet i melancòlic.

Així doncs, es tracta d’un concert de presentació de disc que farà gaudir d’una sèrie de melodies que estan fetes per ser ballades per un públic de ball folk europeu.

  • Marc del Pino, acordió diatònic