Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maleta Refugiada Conscienciació sobre la realitat de les persones desplaçades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Maleta Refugiada

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Conscienciació sobre la realitat de les persones desplaçades
.

El projecte “Refugees Welcome Rubí - Cultura de Benvinguda 2023” sorgeix com a continuïtat del projecte pilot realitzat el 2022, que tenia com a objectiu una primera aproximació al municipi i la seva ciutadania.

Al llarg d’aquest any, es va establir relació amb les principals ONGs d’acolliment al municipi, i de fora d’aquest, per a coordinar-nos de les possibles derivacions; s’han realitzat les primeres sessions informatives; s’ha participat en la programació del 10D, organitzant la projecció del documental WE EXIST; i s’ha començat a difondre el projecte a través de les XXSS i de dues campanyes de captació de cases. A més, s’ha començat a tenir relació amb alguns membres de la ciutadania de Rubí que s’han mostrat interessats a participar del projecte.

RW es planteja seguir amb força al municipi, realitzant diverses activitats, que permetin guanyar presència i convidar a la ciutadania local a formar part del projecte.

Refugees Welcome (RW) és una plataforma ciutadana que té per objectiu el foment de la Cultura de Benvinguda per mitjà de solucions habitacionals a sol·licitants de Protecció Internacional (PI) i persones refugiades (persones desplaçades d’aquí en endavant), a través de promoure convivències en condicions d’horitzontalitat, igualtat i respecte mutu entre persones desplaçades i persones locals. D’aquesta manera, RW també lluita pel dret a l’habitatge d’aquest col·lectiu, que es troba en múltiples obstacles a l’hora de l’accés real a l’habitatge. La necessitat de tenir una llar, un lloc que pugui ser refugi i espai de confort per a les persones que es veuen obligades a desplaçar-se dels seus països d’origen, és imprescindible per poder (re)construir la resta d’aspectes de les seves vides i poder conviure en el nou territori, llengua, societat i cultura.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.