Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Malalties desateses, l'exemple de la Malaltia de Chagas A càrrec de Joaquim Gascón Brustenga https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Malalties desateses, l'exemple de la Malaltia de Chagas

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

A càrrec de Joaquim Gascón Brustenga
.

Joaquim Gascón Brustenga va estudiar medicina a la UAB i es va especialitzar en Medicina Interna. En la seva carrera professional s’ha dedicat a la Medicina Tropical. Va ser director de l’Hospital de Nemba (Rwanda), entre els anys 1982 i 1986. Posteriorment, va treballar a l’Hospital Clinic, on va ser Cap de Servei de Salut Internacional (2014-2020). Màster en Microbiologia Mèdica per la UAB i Doctor en Medicina per la UB. President de Medicus Mundi Catalunya (1990-94); membre del comitè de direcció de TropNetEurop (2002-2016). Ha treballat i dirigit projectes de recerca en diversos països africans i llatinoamericans. Actualment és Investigador Senior a l’Institut de Recerca Internacional de Barcelona (ISGlobal).

Ja fa anys, la OMS va confeccionar un llistat de malalties “desateses”, que predominen a les zones tropicals, on afecten més de 1.000 milions de persones que viuen en comunitats empobrides. Són causades per una gran varietat de patògens com virus, bacteris, paràsits i fongs. Aquestes malalties causen importants impactes sanitaris, socials i econòmics a més de mil milions de persones.

A la xerrada, parlarem de la malaltia de Chagas (Tripanosomiasi Americana), una de les malalties desateses. Afecta a tota Amèrica Llatina i, degut als fluxos migratoris, ha arribat a altres continents i països, incloent-hi el nostre. Parlarem de les característiques epidemiològiques i clíniques de la malaltia i també dels reptes més importants als quals ens enfrontem tant des del punt de vista de la recerca, com des del punt de vista dels sistemes de salut.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Etiquetes