Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La noia del vestit blau Club de lectura criminal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La noia del vestit blau

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Club de lectura criminal
.

El club de lectura criminal està dedicat a les novel·les negres, enteses en el sentit més ampli del terme: policíaques, detectivesques, de misteri, thriller. Un llibre cada mes, d'octubre a juny. A la programació veureu que us proposem històries escrites i publicades per escriptores i escriptors dels països catalans.

El tercer dimarts de cada mes (amb algun canvi excepcional), ens reunirem havent llegit el llibre i l'autora o l'autor ens hi acompanyaran. Elles i ells participaran a la sessió on podrem escoltar de primera mà com i per què han creat aquests mons. Podrem intercanviar idees, exposar les nostres interpretacions, podrem plantejar preguntes. Sense adonar-nos, començarem a reconèixer la literatura i les persones properes que creen històries tan grans com puguin ser les novel·les negres estrangeres.

   

La noia del vestit blau, amb Laia Vilaseca

La Martina acaba d'arribar a Treviu, un poblet de muntanya on ha estiuejat tota la vida. Necessita fugir de Barcelona i allà, envoltada de records d'infantesa, s'hi sent segura. Però tan bon punt s'hi instal·la, s'assabenta que han profanat tres tombes al cementiri vell, una de les quals pertany a una noia d'identitat desconeguda que va morir fa més de trenta anys al pont del Malpàs i que tothom recorda com "la noia del vestit blau". Tot indica que es va suïcidar, però la seva mort sempre ha estat un misteri.

Quan la Martina decideix investigar què li va passar a la noia, posa en marxa, sense saber-ho, una sèrie d'esdeveniments que l'endinsaran en una perillosa aventura, i s'haurà d'enfrontar a algú disposat a fer tot el que calgui per evitar que els secrets del passat surtin a la llum.

Laia Vilaseca (Barcelona, 1981) té formació periodística i ha realitzat diversos cursos de guió i escriptura creativa a la universitat d'UCLA, als Estats Units, Va ser en un d'aquells cursos on va sorgir la seva primera novel·la, El caso Durroway, autopublicada a Amazon. El 2017 va autopublicar la seva segon novel·la, La noia del vestit blau, que es va convertir en un èxit de vendes a la plataforma.

Etiquetes