Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Pla: El Quadern Gris Cicle de conferències literàries "Papers íntims. Diaris d’escriptors" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Josep Pla: El Quadern Gris

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Cicle de conferències literàries "Papers íntims. Diaris d’escriptors"
.

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària i llibretera a L'Ombra. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca "Literatura Comparada en l'Espai Europeu" del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

En aquest cicle literari ens acostem a l'obra de nou autors clàssics a partir de la seva obra narrativa breu. Triem un conte representatiu d'un autor, i la conferència de cada mes girarà al voltant de la lectura d'aquest conte. Descobrirem l'obra d'un escriptor a partir del conte que proposem.
   

Josep Pla

El Quadern Gris és un dels dietaris més importants de la literatura catalana, Escrit durant la seva joventut però revisat quan ja era un escriptor madur, analitzarem de quina manera Pla evita la intimitat al seu diari personal, i com s'explica a ell mateix i la seva societat.

Etiquetes