Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Anselm Clavé abans del mite. Dels anhels de joventut fins a la Primera República A càrrec d’Anna Costal Fornells https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Josep Anselm Clavé abans del mite. Dels anhels de joventut fins a la Primera República

Activitat suggerida
A càrrec d’Anna Costal Fornells
.

Anna Costal i Fornells és musicòloga i professora a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Es va llicenciar en Història i Ciències de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona el 2004, i es va doctorar a la mateixa universitat l’any 2014 amb la tesi «Les sardanes de Pep Ventura i la música popular a Catalunya entre la restauració dels Jocs Florals i la Primera República (1859-1874)». A més de professora, a l'Esmuc també és la coordinadora del Grup de Recerca en Estudis Culturals i Musicals (2021 SGR 00454) i del Màster de Recerca Musical. Ha participat en projectes d'investigació relacionats amb la música de l'època contemporània i la recuperació del patrimoni musical català. Actualment també és intèrpret de tenora i representant de la Cobla Vila d’Olesa. L’any 2024 ha estat nomenada comissària de l’Any Clavé per la Generalitat de Catalunya.

La commemoració del bicentenari de Josep Anselm Clavé (Barcelona, 1824-1874) és una bona oportunitat per redescobrir la trajectòria vital i professional d’un personatge cabdal per a la història de Catalunya. Recordat com un mite fundacional del cant coral i de l’associacionisme, aquesta conferència ens trasllada fins al cor del segle XIX per explorar totes les facetes d’aquest músic, poeta, activista, periodista i empresari, des dels anhels de joventut a ritme de vals fins als càrrecs polítics que va ocupar durant la Primera República.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Etiquetes