Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

John Cheever: Diaris Cicle de conferències literàries "Papers íntims. Diaris d'escriptors" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

John Cheever: Diaris

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Cicle de conferències literàries "Papers íntims. Diaris d'escriptors"
.

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària, llibretera a l'Ombra i professora associada del departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. És doctora en teoria de la literatura i literatura comparada amb una tesi sobre els assaigs de Gabriel Ferrater. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

En aquest cicle de conferències sobre literatura discutirem sobre els papers íntims dels escriptors i els problemes que els envolten.  Ens acostarem a nou escriptors a partir dels seus diaris, i analitzarem la seva relació amb els textos en primera persona.

John Cheever
Els diaris de John Cheever són un dels papers íntims més cèlebres de la literatura americana contemporània. Cheever analitza la seva vida i la seva escriptura amb fredor i cruesa, i alhora amb el desig de buscar la presència d'un lector còmplice. Analitzarem de quina manera s'apropa Cheever als temes més delicats i contradictoris de la seva escriptura.