Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els canvis que va promoure Rosa Sensat Cicle de Conferències dels Amics de la UAB https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els canvis que va promoure Rosa Sensat

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Cicle de Conferències dels Amics de la UAB
.

Rosa Sensat va ser una mestra que va contribuir en l’evolució de l’escola pública catalana. Una de les seves obres conegudes s’anomena l’Escola del Bosc, la primera escola pública a l’aire lliure que encara avui funciona a Montjuïc com a Escola municipal de primària de Barcelona. Rosa Sensat va ser la seva primera directora  i representa el seu compromís per la necessitat d’una nova escola. Sensat volia introduir canvis que s’adaptessin a les noves tendències existents. Pretenia crear un ambient comparable al d’una llar, així com una formació propera a la naturalesa. A més, pretenia apropar les noies a l’àmbit de les ciències. Un projecte educatiu que adoptava eines d’aprenentatge centrades en la integritat dels alumnes ja al començament del s. XX.

A càrrec del professor Josep Lluís Rodríguez, doctor en Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, és professor associat al Departament de Teories de l'Educació i Pedagogia Social a la Facultat de Ciències de la Educació.

Moderador: Adrià Martin, director de la biblioteca

Amb el suport: Aula d'Extensió Universitària de Rubí

Etiquetes