Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

AJORNADA: El tren contra els rumors i estereotips Gimcana d'activitats per reflexionar contra el racisme. Es posposa per previsió de pluja. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

AJORNADA: El tren contra els rumors i estereotips

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Gimcana d'activitats per reflexionar contra el racisme. Es posposa per previsió de pluja.
.

ACTIVITAT AJORNADA DAVANT LA PREVISIÓ DE MAL TEMPS

El 1966, l’Assemblea de les Nacions Unides va declarar el 21 de març Dia Internacional de l'Eliminació Racial, en resposta a l’assassinat de 69 persones a mans de la policia quan es manifestaven de manera pacífica contra el sistema de l’apartheid a la ciutat de Sharpeville (Sud-àfrica) el 21 de març de 1960.

L’activitat està pensada com una gimcana, oberta a la ciutadania, en què les persones participants pugen a un tren imaginari que ha de passar per tres parades: la taquilla, on reflexionaran sobre els rumors i estereotips i on podran fer servir una bústia de la discriminació; jocs del món, on participaran en jocs d’arreu del món per reconèixer similituds i treballar contra les discriminacions racials; i la xarranca de la sensibilització, on a través de preguntes i respostes podran desmuntar rumors i estereotips constrastant-los amb dades reals.

Amb la col·laboració de la Xarxa Antirumors.