Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cants sagrats en femení: la Verge i la Sibil·la A càrrec de Mariona Segarra i Trias, cantant i compositora https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Cants sagrats en femení: la Verge i la Sibil·la

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

A càrrec de Mariona Segarra i Trias, cantant i compositora
.

MARIONA SAGARRA i TRIAS (Barcelona) és cantant, compositora i terapeuta vocal. La veu, la creació i la poesia són la base del seu treball. Adquireix una sòlida carrera de música clàssica, que li permet dur a terme la seva trajectòria artística cap a la investigació de les noves possibilitats expressives de la veu, ja sigui amb elements electro-acústics, multi-efectes o simplement polifonies vocals i cançó.

Té vuit discs al mercat. Ha estat convidada a molts teatres nacionals i internacionals, destacant especialment el Carnegie Hall de Nova York i una important gira per la costa Oest dels Estats Units. Titulada superior de Música i Historia de l’Art. Va realitzar la carrera de cant amb Maria del Carmen Bustamante al Conservatori del Liceu. Al llarg de tres anys va perfeccionar els seus estudis al Conservatori d’Amsterdam, a Holanda i la Guildhall School of Music & Drama de Londres. Ha rebut formacions diverses en mètodes com Dalcroze, Feldenkrais, Gestalt, Body percussion,.. Destaca també la seva vessant pedagògica en matèria de cant i recerca vocal.

La veu és una de les eines de comunicació més grans que tenim les persones. Amb ella manifestem sentiments, emocions, idees i, com en aquest cas, invocacions cantades. Els Cants a la Verge, a la Mare de Déu, a la patrona d’un indret venerat, a la figura materna....formen part de la litúrgia i de la pregaria dels pobles. També en femení trobem la veu de l’oracle, de la Sibil.la, que profetitza esdeveniments futurs i ens anuncia el judici final. La Sibil.la és un cant molt antic i bellíssim, un cant profà, gran patrimoni de la nostra cultura en llengua catalana.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.