Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ballaveu Cicle d’Arrel, edició d'estiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ballaveu

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Cicle d’Arrel, edició d'estiu
.

Cançó catalana per a ball i concert.

El cicle d’Arrel és una oportunitat per aproximar-se a les músiques tradicionals d’arreu del món. A més dels concerts mensuals a la Sala Noble en temporada de primavera i tardor, inclou l'edició d'estiu: tres concerts que tindran lloc al jardinet de l'Ateneu, també de música d'arrel, però en aquest cas per fer ballar el públic assistent.

Ballaveu explora la pràctica de les cançons per fer ballar, preservant la cadència i mantenint ferm l'aire de cada dansa.

Les seves veus juguen, s'enllacen, es persegueixen, dialoguen i interpreten el cançoner tradicional i popular català, de nord a sud i d’est a oest: balls plans del Pallars, jotes de l’Ebre, havaneres de l’Empordà i ballets i sardanes de la Catalunya interior, sense oblidar els balls de parella que han omplert places i envelats arreu del país. Una interessant proposta amb la veu com a únic instrument melòdic, repte en el qual la Patri i el Xavier posen de manifest el seu bagatge i coneixement. Dues veus sense artificis, empastades i harmonioses, que us faran ballar amb emoció.  

  • Patri Garcia, veu i percussions tradicionals
  • Xavier Rota; veu, guitarra i percussions tradicionals