Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada de dibuix a Ca n'Alzamora amb 'RubINK Scketchers' Una activitat per passar una bona estona coneixent i dibuixant la masia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Jornada de dibuix a Ca n'Alzamora amb 'RubINK Scketchers'

Una activitat per passar una bona estona coneixent i dibuixant la masia

Ca n'Alzamora durant una de les visites d'edicions anteriors del Dia de la Terra.
Ca n'Alzamora durant una de les visites d'edicions anteriors del Dia de la Terra

El proper diumenge 21 d’abril, la masia de Ca n’Alzamora obre les portes per ser dibuixada dins de la programació del Dia de la Terra d’enguany. 

L’amfitrió, Pere Mas, explicarà detalls i anècdotes del lloc, del qual hi ha la primera dada escrita l’any 1299, quan es coneixia per Mas Mestre. Des de llavors, ha tingut diversos noms en funció dels propietaris, i ha estat regentada per la família Alzamora des del segle XVIII. La masia és un exemple de resistència rural front a la industrialització de la zona. 

Un cop captada la seva ànima, el col·lectiu RubINK Scketchers serà l’encarregat de guiar els i les dibuixants a plasmar-la sobre paper. Aquesta comunitat practica l’Urban Scketching, una tècnica de dibuix tipus esbós on la perspectiva i el color s’uneixen amb la rapidesa d’execució per donar com a resultat obres fresques i espontànies.

L’activitat és oberta tothom que vulgui passar una bona estona coneixent i dibuixant la masia de Ca n’Alzamora. Cal fer inscripció prèviament i portar una llibreta o paper per dibuixar i el material de dibuix escollit (pintura, aquarel·la, llapis, retoladors...). També es recomana portar aigua i gorra per si fa sol.

 

Les masies, símbols del vincle amb la terra amb les que encara convivim

Dins de la programació del Dia de la Terra, sempre hi ha un espai especial reservat a visitar algunes de les masies que continuen actives dins el terme municipal de Rubí. Masies on encara s'hi viu com Ca n'Alzamora o Can Xercavins, altres en procés de restauració com Can Balasch o reconvertides en espais singulars on celebrar esdeveniments com és el cas de Can Ramoneda o Can Pi de la Serra; visitar-les ens transporta a un passat no tan llunyà, quan els lligams amb la terra i la natura formaven part indissoluble del dia a dia de rubinencs i rubinenques.

Consulta aquí les masies que obren les portes l'edició d'enguany.

Objectius de Desenvolupament sostenible