Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reduccions a la taxa de residus per l'autocompostatge Amb motiu del Dia de la Terra es realitza un nou curs de compostatge que permet accedir a aquesta reducció https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Reduccions a la taxa de residus per l'autocompostatge

Amb motiu del Dia de la Terra es realitza un nou curs de compostatge que permet accedir a aquesta reducció

Llençant restes orgàniques al compostador.
Llençant restes orgàniques al compostador

La matèria orgànica representa gairebé el 21% del pes dels residus generats a les llars rubinenques. Quan es llença correctament al contenidor marró arriba a les plantes de compostatge on es converteix en compost, un adob orgànic lliure de químics, que es fa servir com a fertilitzant en agricultura i jardineria. Si la transformació de matèria orgànica en compost es produeix a les llars, parlem d'autocompostatge.

Fer compostatge proporciona múltiples beneficis: obtenció d’un adob d’alta qualitat per les plantes,  redueix desplaçaments als contenidors del carrer per llençar-hi residus, avantatges econòmics, i alhora s'eviten els efectes mediambientals negatius del transport diari del contingut del contenidor marró a la planta de compostatge.

El proper divendres 26 d’abril a les 18 h a l’Escola Rivo Rubeo s'imparteix el curs on es donaran les instruccions bàsiques per començar aquesta pràctica a la llar. Els i les futures compostaires podran obtenir un compostador per 20€ i a partir de l’inici de la pràctica compostaire rebran una reducció del 20% de la taxa de recollida i transport de residus.

Les persones interessades a assistir al curs hauran de realitzar la inscripció a l’activitat que s’organitza dins el marc del Dia de la Terra a Rubí. 

Objectius de Desenvolupament sostenible