Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dissabte 27, descobrim el patrimoni rural de Can Pòlit La iniciativa organitzada per Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí tindrà lloc en el marc de la 10a celebració del Dia de la Terra i pretén descobrir l’antic cup i zona de treball de la vinya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dissabte 27, descobrim el patrimoni rural de Can Pòlit

La iniciativa organitzada per Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí tindrà lloc en el marc de la 10a celebració del Dia de la Terra i pretén descobrir l’antic cup i zona de treball de la vinya

Imatge del cup de vi de l’antic mas de Can Pòlit. Fotografia: arxiu del Servei Educatiu de Residus.
Imatge del cup de vi de l’antic mas de Can Pòlit. Fotografia: arxiu del Servei Educatiu de Residus

El proper dissabte 27 d’abril tindrà lloc una jornada per a descobrir el passat vinícola d’una de les masies més emblemàtiques de Rubí, Can Pòlit, situada en un espai natural preciós entre Can Ramoneda i Can Fonollet. 

Com podem reconstruir la història d’un indret? Com feien servir els recursos de la natura per sobreviure i mantenir els camps? Quins materials utilitzaven i què en queda d’ells? Quan va desaparèixer i per què aquesta masia? Podem transformar un espai en un lloc visitable i accessible per gaudir del patrimoni històric? Totes aquestes qüestions es poden resoldre en una mateixa activitat, formant part del descobriment de les restes de la Masia de Can Pòlit. 

De la mà de Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí i amb el suport de l'Ajuntament, aquesta activitat està dissenyada per aquelles persones a qui els agrada descobrir vestigis del passat, treballar l'arranjament d’espais naturals, interessades en la història del Rubí més rural i del funcionament de la vida quotidiana d’una masia. Fa dos anys, en aquest mateix espai, es va desbrossar la zona del safareig i el pou que havien quedat amagats per la vegetació. Enguany s’amplia la descoberta i arranjament del cup i la zona de treball de la vinya, un altre espai de la masia que, causa del pas del temps, ha quedat abandonat i cobert de vegetació. En aquest cup s’aprecien les restes de la tradicional rajola de ceràmica vidriada marró que ens remet avui al passat de la vinya i la terrissa. A dins s'hi abocava el raïm tan aviat com arribava de la verema perquè fes la primera fermentació, en un Rubí dels segles XVIII i XIX en el màxim esplendor del conreu de la vinya a Rubí. 

L’activitat està adreçada a un públic adult i requereix inscripció prèvia, es durà a terme de 9.30 a 13 h i el punt de trobada serà a la porta del Pavelló Poliesportiu de la Llana a les 9.30 h, des d’on se sortirà caminant fins a les restes de l'antiga casa de Can Pòlit. Si vols ampliar informació sobre la masia, consulta l’article El desaparegut mas de Can Pòlit de Jordi Vilalta (GCMR-CER). 

 

La fauna i la flora de Rubí en el Dia de la Terra

Del 20 al 28 d'abril se celebra la desena edició del Dia de la Terra a Rubí amb més de cinquanta activitats sobre el medi ambient a la nostra ciutat amb la temàtica de la flora i la fauna local. El voluntariat ambiental a Can Pòlit es troba dins d’aquest programa, oferint una oportunitat de participació a totes les persones interessades en el coneixement, la protecció i la conservació dels espais naturals. 

El Consistori col·labora amb aquesta iniciativa amb el subministrament de material i la recollida de residus i la seva posterior gestió.

Objectius de Desenvolupament sostenible