Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nadal segur Consells d'autoprotecció perquè res espatlli la màgia de les propostes de Nadal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Nadal segur

Consells d'autoprotecció perquè res espatlli la màgia de les propostes de Nadal

A la Fira de Nadal, la cavalcada i sempre que visiteu en família espais amb molta concurrència de gent, mantingueu els vostres fills i filles a prop. Abans que arribin les festes, és útil que expliqueu als infants què han de fer si es perden. Sempre que puguis, avança les compres de Nadal per esquivar les aglomeracions i evita portar grans quantitats d’efectiu a sobre.

A casa, eviteu sobrecarregar el sistema elèctric amb la decoració. Assegureu-vos que els cables, endolls i llums estan en bon estat i compleixen la normativa de seguretat. L’arbre de Nadal s’ha de situar lluny de radiadors, estufes o xemeneies. Si feu servir espelmes, poseu-les allunyades de cortines, sofàs i, en general, de roba i altres elements inflamables i assegureu-vos que les apagueu abans de sortir de casa i d’anar a dormir.

Si aneu a buscar el tió al bosc, sigueu respectuosos amb el medi natural i prepareu-vos adequadament per passar una estona a l’aire lliure.

Durant la cavalcada de Reis, no pugeu a baranes, reixes o contenidors ni travesseu el carrer mentre passa la comitiva reial. També és un risc intentar recollir caramels del traçat de la cavalcada.

Davant de qualsevol emergència personal o col·lectiva, truqueu al 112, mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels serveis operatius.

 

Violències masclistes

Rubí és un espai lliure de violències masclistes i LGTBI fòbiques.  A totes les activitats de Nadal, i durant tot l'any, respecteu les persones que us envolten. Si patiu una agressió o en sou testimoni,  dirigiu-vos al personal de l'organització, truqueu al 112, al 016 o a la Policia Local.

La festa de cap d'any tindrà un Punt Lila d'atenció i prevenció de les violències masclistes.

 

Espais amb aglomeracions

Si teniu previst anar a celebracions en llocs on es preveu que hi assisteixi molta gent, com ara espectacles culturals, esdeveniments esportius o festes populars, tingueu en compte aquests consells d'autoprotecció:

  • Abans d'anar-hi feu atenció a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l'esdeveniment, així com les que apareguin als mitjans de comunicació.
  • És important que porteu roba còmoda i adequada. El calçat ha de protegir bé els peus, que és la part del cos on es produeixen la majoria de les ferides.
  • Tingueu localitzades les sortides d'emergència o les vies d'evacuació i estigueu alerta a les indicacions del personal de seguretat.
  • Si aneu en grup, acordeu un punt de referència on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
  • Si aneu amb infants, portar-los a coll o de la mà. Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb diversitat funcional.
  • Porteu la documentació a sobre. En el cas dels infants, gent gran i persones amb discapacitat prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte perquè la portin en un lloc visible per si es perden. També poden portar una polsera identificativa de Protecció Civil.
  • En entrar o sortir no us atureu davant de portes o als passadissos.
  • En concentracions massives a l'exterior, si teniu la sensació d'estar atrapat o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa per localitzar una via d'evacuació.
  • No pugeu a baranes, reixes ni altres elements inestables que puguin ser perillosos.
  • Una vegada finalitzat l'esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0