Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major sostenible Tot el que necessites saber sobre el got retornable i la selecció de residus durant la Festa Major. Fem-la sostenible! https://www.rubi.cat/ca/temes/cultura/festes-i-tradicions/festa-major-de-sant-pere/festa-major/informacio-practica/festa-major-sostenible/@@images/image/preview

Festa Major sostenible

Tot el que necessites saber sobre el got retornable i la selecció de residus durant la Festa Major. Fem-la sostenible!

A les festes es generen gran quantitat de residus amb un elevat impacte ambiental. Son moments en què pren més importància que mai tenir actituds respectuoses amb el medi ambient.  Rebutjar el plàstic d'un sol ús i seleccionar els residus correctament són dues senzilles accions que posem al teu abast per fer de la Festa Major de Rubí una festa sostenible. 

 

ilustracio-got-web2.png

 

El got de Festa Major: reutilitzable i retornable


Compra de gots i portagots

Pots adquirir els gots reutilitzables als mateixos bars, tot i que també pots portar un got reutilitzable de casa i fer-lo servir sempre que sigui de la mateixa capacitat que el got oficial de Rubí (300 ml). 

Els bars també disposen de porta gots amb cintes i pinces (no retornables) per no perdre els gots durant la festa.

  • Got reutilitzable i retornable: 0,5 €
  • Portagot amb cinta (no retornable): 1 €
  • Portagot amb pinça (no retornable): 0,5 €

 

Punts d'autoservei de neteja

Pensant en la reutilització del got, hi ha punts on pots netejar-lo si vols canviar de beguda, si cau a terra i s'embruta... Aquests punts de neteja s'ubiquen a:

 L'Escardívol
 L'Arborètum
 Plaça Salvador Allende

 

Retorn del got

Pots portar el got oficial de Rubí als punts de retorn habilitats i recuperar l'import del mateix (sempre que es trobi en bon estat).

 Carpa de L'Escardívol
 Barra de L'Arborètum
 Barra de L'Ateneu
 Carpa de la Plaça Salvador Allende

 

La vaixella compostable


Les activitats que serveixen menjar utilitzen aquest tipus de vaixella.

Els gots, plats i coberts compostables es llencen al contenidor marró, ja que estan fets de midó de patata i blat de moro. Són l'alternativa d'un sol ús que genera menys impacte ambiental perquè, com la resta de residus orgànics, es tracten a una planta de compostatge on esdevindran compost per adobar la terra.

Reutilitza-la sempre que puguis, i redueix residus!

 

La selecció de residus


Arreu dels espais on se celebra la festa disposes de contenidors i papereres d'envasos, paper i cartró, orgànica i resta per seleccionar els residus que generis. Si tens dubtes sobre on has de llençar cada residu, busca'l a la App:

  Residu, on vas?  

Tot i així, recorda que el millor residu és el que no es genera, per tant, evita comprar menjar o begudes en envasos individuals i rebutja qualsevol got que no sigui retornable o compostable. Amb aquesta petita acció contribueixes a fer la festa més neta i més sostenible.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0