Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Respecta'm Durant els dies de Festa Major, tindràs a la teva disposició punts d'informació i professionals itinerants per si necessites suport o assessorament en relació a agressions masclistes i LGBTI-fòbiques. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Respecta'm

Durant els dies de Festa Major, tindràs a la teva disposició punts d'informació i professionals itinerants per si necessites suport o assessorament en relació a agressions masclistes i LGBTI-fòbiques.

Els espais d’oci són per gaudir i compartir. S’hi han de garantir el drets i les llibertats de tothom. L’assetjament físic, verbal o sexual; la intimidació per motius de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere; els comentaris ofensius o degradants; els insults; i els tocaments no consentits són agressions masclistes que cal erradicar entre tots i totes.

Rubí vol acabar amb les agressions sexistes i LGBTI-fòbiques. Per erradicar la violència masclista a l’espai públic i en contextos d’oci, la campanya Respecta’m – Jo respecto ofereix informació sobre les agressions masclistes i LGBTI-fòbiques, què es pot fer i on es pot acudir en cas de patir o presenciar una agressió d’aquest tipus.

Si pateixes una agressió o n’ets testimoni no dubtis a sol·licitar el suport de les persones de l’organització que van amb una targeta identificativa, dels cossos de seguretat i de les professionals amb les armilles liles.


Punts Liles


Durant la Festa Major trobaràs dos Punts Liles on t’informaran, t’atendran i et donaran el suport que necessitis:

Escardívol

 • Divendres 28 de juny, de 23 a 5.30 h
 • Dissabte 29 de juny, de 23 a 6.30 h
 • Diumenge 30 de juny, de 22.30 a 04.30 h

Fira d’atraccions de Rubí Forma

 • Divendres 28 de juny, de 21 a 2.30 h
 • Dissabte 29 de juny, de 21 a 3.30 h
 • Diumenge 30 de juny, de 21 a 1.30 h

Si has viscut o has presenciat alguna agressió i necessites suport, també pots contactar amb:

 • Emergències: 112
 • Línia d’atenció contra la violència masclista (servei gratuït i confidencial 24 h, tots els dies de l’any): 900 900 120

    

Servei de parada a demanda


Un any més, s’oferirà servei de parada a demanda en el bus especial nocturn amb l’objectiu de millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables i de risc en els seus recorreguts. A partir de les 22 h, el bus especial nocturn farà parades intermèdies (entre dues parades fixes de l’itinerari) d’acord als següents criteris:

 • Podran sol·licitar parades a demanda les dones, menors i les persones amb discapacitat. S’ha d’avisar el personal de conducció de la necessitat i del lloc on es demana baixar.
 • S’atendrà la baixada del bus però no la pujada.
 • La baixada es farà per la porta davantera, al costat del personal de conducció.
 • A criteri del conductor o conductora, la parada a demanda es farà en un lloc que compleixi les condicions de seguretat.

      

Recursos municipals d’informació i assessorament sobre violències masclistes i LGBTI-fòbiques


Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

És un servei municipal, gratuït i confidencial, obert a les dones i joves de la ciutat, que té l'objectiu de treballar temes relacionats amb la igualtat d'oportunitats i les discriminacions per raons de gènere, mitjançant un equip de professionals que ofereix informació i recursos a les dones que ho sol·licitin i organitza campanyes específiques de sensibilització i participació.

S’hi pot accedir amb cita prèvia a la rbleta. Joan Miró, s/n (edifici Rubí Forma), trucant al telèfon 93 581 39 00 o enviant un correu a siadrubi@ajrubi.cat.

Més informació: www.rubi.cat/igualtat


SAI LGBTI – Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere

El SAI és un servei públic, gratuït i confidencial, que ofereix informació, assessorament, primera atenció i acompanyament en relació amb l’exercici dels drets de les persones que formen part del col·lectiu LGBTI+ i per a totes les persones que s’hi adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

S’hi pot accedir amb cita prèvia al c. Prim, 33-35 (Servei d’Igualtat), o al c. Sabadell, 18 (Espai Jove Torre Bassas); trucant al telèfon 93 588 70 00 o enviant un correu a lgbtisai@ajrubi.cat.

Més informació: www.rubi.cat/sailgbti

Sex-oh-lògic, consultori sexual (fins als 29 anys)

Espai confidencial d'acompanyament i escolta amb una sexòloga, per a una millor vivència de la sexualitat: plaer i pràctiques, canvis corporals i primeres vegades, emocions, violències, relacions sentimentals, etc.

Demana cita prèvia a Espai Jove Torre Bassas (c. Sabadell, 18) o per telèfon: 722 642 622, 630 766 379 o 671 648 139.

Més informació: www.rubijove.cat

Jo x Mi, escolta i acompanyament emocional (fins als 29 anys)

El Jo x Mi és un servei d’escolta i acompanyament emocional a càrrec d’una psicòloga. Els objectius principals són ajudar a gestionar les emocions i donar eines i recursos per resoldre petits conflictes o situacions puntuals personals (no substitueix cap servei sanitari).

Demana cita prèvia a Espai Jove Torre Bassas (c. Sabadell, 18) o per telèfon: 722 642 622, 630 766 379 o 671 648 139.

Més informació: www.rubijove.cat

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
0