Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa Accions i activitats al voltant de la prevenció de residus. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Programa

Accions i activitats al voltant de la prevenció de residus.

 detall-joguines.png

Del 18 al 25 de novembre
Encara podem donar molt de joc

Si no tens qui pugui aprofitar les joguines de casa, amb les quals no es juga però estan en bon estat, fes-les circular! Donada la barreja de materials, quan arriben a la deixalleria són tractades com a rebuig i van a parar a l'abocador. Si creus que les teves joguines poden seguir jugant en altres mans, porta-les a un dels punts de recollida, n'hi ha que funcionen durant tot l'any.  

 Punts de recollida de joguines 

 Aquest projecte fa anys que funciona gràcies a la col·laboració d'una gran comunitat circular que estalvia gran quantitat de residus i regala molts somriures: la ciutadania que efectua les donacions, La Trocalleria, les entitats que s'ocupen de la recepció, la tria i la distribució, les famílies receptores...   

Hi col·laboren: ASAV (Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal) i Creu Roja

 

Del 18 al 25 de novembre
La Trocalleria es mou
Diverses ubicacions

Capçalera aparador virtual.jpg

Troba centenars d’oportunitats a canvi de portar aquells objectes que tens en bon estat, però ja no necessites! Hi ha de tot: roba, llibres, objectes per a la llar i moltes joguines per intercanviar! Tot i així si quan hi vas no trobes res que t'interessi, t'emportes un troc, un tiquet pel valor de la teva aportació per poder fer el canvi un altre dia.  

Sabies que La Trocalleria funciona cada dissabte? Clica quí per a més informació 

 

 Dissabte 18 de 10.30 a 14 h > Plaça del Doctor Guardiet (Canvi d'ubicació)

 Dilluns 20  de 16 a 20 h > Avinguda de Castellbisbal (Centre Cívic Can Fatjó)

 Dimarts 21 de 9 a 13 h > Plaça del Vint-i-cinc de Setembre

 Dimecres 22 de 16 a 20 h > La Cruïlla (Centre Cívic del Pinar)

 Dijous 23 de 9 a 13 h > Plaça d'Aragó (Ca n'Oriol)

 Divendres 24 de 16 a 20 h > Plaça de la Constitució (Les Torres)

 Dissabte 25 de 10.30 a 14 h > Plaça de Catalunya (Ubicació habitual)

 detall-oli.png

A partir del 18 de novembre
Recollida d'oli de cuina usat

Amb motiu de la Setmana de la Prevenció de Residus, es reforcen els punts de distribució i recollida de clakis per reciclar correctament aquest residu perillós; en especial als centres educatius on es distribueixen entre les famílies incorporades aquest curs.

Encara no tens un claki? El claki és un recipient de plàstic dur i boca ampla, dissenyat especialment per poder-hi abocar l'oli directament de la paella i amb un tap que evita els vessaments indesitjats. Aprofita aquesta setmana per apropar-te a un dels punts d'intercanvi dins l'horari establert, allà mateix podràs agafar-ne un de buit si encara no en tens, i quan el tinguis ple intercanviar-lo per un de buit.  

 Mira aquí els punts d'intercanvi de clakis  que ja funcionen de manera estable. De ben segur que en tens un a prop de casa!

 Aquest projecte creixent és un veritable exemple del treball en equip d'una comunitat circular a la ciutat. Des que s'aboca l'oli al claki fins que aquest es transforma en biodièsel, ciutadania, escoles i entitats col·laboren per prevenir que residus contaminants arribin al medi natural alhora que impulsen un projecte d'ocupació laboral per a persones amb diversitat intel·lectual. 

Hi col·labora: APDIR (Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí)

  

 Torna al calendari

 detall-granaccio.png

Dissabte 18 de 10.30 a 14 h
La Gran Acció
Plaça del Doctor Guardiet i carrer Maximí Fornés

Un matí ple d’activitats sobre la prevenció de residus. Hi trobaràs punts de venda de 2a mà i d’intercanvi, però també un punt de reparació d’aparells electrònics, exposicions, tallers i jocs per als més petits.

Mira el detall de les activitats de la jornada

Hi col·laboren: Agència de Residus de Catalunya, Colla de Geganters de Rubí, Escola 25 de Setembre, Escola Montessori, Escola Pau Casals, Escola Rivo Rubeo, Esplai MUBE, Escola Torre de la Llebre, Humana, Pep Borràs Brustenga, Rastro Betel i Solidança.

 

Torna al calendari

 

Dimecres 22 de 17 a 20 h
Si ho repares, t'ho quedes!
La Cruïlla, Centre Cívic del Pinar

Dimecres manetes.jpg

Edició especial del servei d'autoreparació Dimecres Manetes on pots donar una segona oportunitat a petits aparells domèstics elèctrics i electrònics. Trobaràs aparells per reparar, les eines necessàries per fer-ho i un tècnic t'acompanyarà als passos a seguir per deixar-los nous.

Si tens a casa algun petit electrodomèstic per reparar-lo també el pots portar. Vine amb la teva torradora, màquina d'afaitar, videoconsola, tauleta... i, si es pot reparar, ho farem junts! Sabies que hi ha Dimecres Manetes cada dimecres? Clica aquí per a més informació.

 

 Torna al calendari

 detall-patinets.png

Dijous 23 de 17.30 a 19.30 h
EcoTaller en clau de Re: Manteniment i reparació de patinets elèctrics
Rubí Forma

ACTIVITAT ANUL·LADA PER MANCA D'INSCRIPCIONS

Posa a punt el teu patinet, participa d’aquest taller teòric-pràctic i descobreix com mantenir i reparar patinets elèctrics. Adquiriràs habilitats clau per prolongar la vida del teu vehicle i evitar l'acumulació de residus electrònics. Si vols, pots portar el teu patinet elèctric. 

 

 Torna al calendari

 detall-mobles.png

Divendres 24 de 17.30 a 20 h
Ecotaller en clau de Re: Restauració de mobles
Rubí Forma

Aprèn  les tècniques i eines essencials per transformar els teus mobles vells en tresors renovats. Al llarg d’aquest taller, que barreja teoria i pràctica, aprendràs els secrets de la fusta i les reparacions més habituals des mobles de la llar.

 Aquesta activitat requereix  inscripció prèvia. Aforament limitat. 

 

 Torna al calendari

 

Dissabte 25 de 9.45 a 14 h
Visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental 
Punt de trobada: pàrking de l'Escardívol

ctr.JPG

ACTIVITAT ANUL·LADA PER MANCA D'INSCRIPCIONS

Alguna vegada t'has preguntat què passa amb els teus residus després de llençar-los al contenidor de la resta? Et convidem a viure una experiència  fascinant per descobrir-ho de primera mà. 

El trajecte el realitzarem en autocar privat fins a Vacarisses, on es troba el Centre de Tractament de Residus CTR Vallès.

Durant la visita podràs conèixer la tecnologia i les infraestructures del centre a través d’una passarel·la aïllada i protegida què permet veure de prop el funcionament de la instal·lació. Aquesta planta de tractament és clau en els esforços per a reduir la quantitat de residus que acaben en abocadors, facilitant el moviment cap a una economia circular i una gestió de residus més sostenible.

 detall-compost.png

Dissabte 25 d'11 a 12.30 h
Ecotaller en clau de Re: Compostatge casolà
Escola Rivo Rubeo

Aprèn a fer el teu propi adob per a l'hort i el jardí de casa. Podràs adquirir un compostador per només 20 € (fins esgotar existències). El compostatge casolà o autocompostatge és un procés que consisteix en la transformació de les restes orgàniques de la cuina, el jardí o l'hort en adob per a les plantes. Gràcies al compostador, una caixa on abocar aquests residus, pots obtenir compost a casa teva i sense cap esforç.

Aprofita les reduccions de la taxa de residus per fer compostatge a casa.

 Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat. 

 

 Torna al calendari

T'ha estat útil aquesta pàgina?

15
0