Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa Accions i activitats al voltant de les comunitats sostenibles i la prevenció de residus. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Programa

Accions i activitats al voltant de les comunitats sostenibles i la prevenció de residus.

 

Del 19 al 27 de novembre
Encara podem donar molt de joc

La TrocalleriaSi no tens qui pugui aprofitar les joguines de casa, amb les quals no es juga però estan en bon estat, fes-les circular! Donada la barreja de materials, quan arriben a la deixalleria són tractades com a rebuig i van a parar a l'abocador. Si creus que les teves joguines poden seguir jugant en altres mans, porta-les a un dels punts de recollida, n'hi ha que funcionen durant tot l'any.  

 Punts de recollida de joguines 

 Aquest projecte fa anys que funciona gràcies a la col·laboració d'una gran comunitat circular que estalvia gran quantitat de residus i regala molts somriures: la ciutadania que efectua les donacions, La Trocalleria, les entitats que s'ocupen de la recepció, la tria i la distribució, les famílies receptores...   

Hi col·laboren: ASAV (Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal) i Creu Roja

 

Del 19 al 27 de novembre
La Trocalleria es mou

La TrocalleriaVine a intercanviar objectes que ja no necessites però que estan en bon estat per altres que han donat altres ciutadans. A la Trocalleria hi ha de tot: roba, llibres, objectes per a la llar i moltes joguines per intercanviar! Clica aquí per a més informació.

 

 Dissabte 19 de 10.30 a 14 h >  Plaça del Doctor Guardiet (Canvi d'ubicació)

 Dilluns 21  de 16 a 20 h > Avinguda de Castellbisbal (Centre Cívic Can Fatjó)

 Dimarts 22 de 9 a 13 h  >  Plaça del Vint-i-cinc de Setembre

 Dimecres 23 de 16 a 20 h  >  La Cruïlla (Centre Cívic del Pinar)

 Dijous 24 de 9 a 13 h >  Plaça d'Aragó (Ca n'Oriol)

 Divendres 25 de 16 a 20 h > Plaça de la Constitució (Les Torres)

 Dissabte 26 de 10.30 a 14 h >  Plaça de Catalunya (Ubicació habitual)

 Participa del circuit de moda circular que genera La Trocalleria. En cada sessió d’intercanvi es prevenen una mitjana de setanta residus. T’hi sumes? 

 

A partir del 19 de novembre
Recollida d'oli de cuina usat

Amb motiu de la Setmana de la Prevenció de Residus, s'amplien els punts de distribució i recollida de clakis per reciclar correctament aquest residu perillós. S'afegeixen com a punts de distribució i intercanvi de clakis:

 Bocadillos Martil (Plaça de la Constitució)
 La Cruïlla, Centre Cívic del Pinar
 Petanca Las Torres
 Sol Fruit (Ca n'Oriol)

Encara no coneixes el claki? És un recipient de plàstic dur i boca ampla, dissenyat especialment per poder-hi abocar l'oli directament de la paella i amb un tap que evita els vessaments indesitjats. Un cop és ple, l'has de portar als punts d'intercanvi dins l'horari establert. Allà mateix podràs agafar-ne un de buit. De ben segur que en tens un a prop de casa! Mira aquí els punts d'intercanvi de clakis que ja funcionen de manera estable.

 Aquest projecte creixent és un veritable exemple del treball en equip d'una comunitat circular a la ciutat. Des que s'aboca l'oli al claki fins que aquest es transforma en biodièsel, ciutadania, escoles i entitats col·laboren per prevenir que residus contaminants arribin al medi natural alhora que impulsen un projecte d'ocupació laboral per a persones amb diversitat intel·lectual. 

Hi col·labora: APDIR (Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí)

  

 Torna al calendari

 

Dissabte 19 de novembre de 10.30 a 14 h
La Gran Acció
Plaça del Doctor Guardiet i carrer Maximí Fornés

La Gran AccióUn matí ple d’activitats sobre la moda circular. Hi trobaràs punts de venda de 2a mà i d’intercanvi, però també un punt de reparació d’aparells electrònics, exposicions, tallers i jocs per als més petits.

Mira el detall de les activitats de la jornada

Hi col·laboren: Colla de Geganters de Rubí, Escola 25 de Setembre, Escola Montessori, Escola Pau Casals, Escola Rivo Rubeo, Escola Schola, Institut La Serreta, Pep Borràs i Rastro Betel.

 

Torna al calendari

 

Dimecres 23 de novembre de 17 a 20 h
Si ho repares, t'ho quedes!
La Cruïlla, Centre Cívic del Pinar

Edició especial del servei d'autoreparació Dimecres Manetes on pots donar una segona oportunitat als petits aparells domèstics elèctrics i electrònics. Trobaràs aparells per reparar, les eines necessàries per fer-ho i un tècnic t'acompanyarà als passos a seguir per deixar-los nous.

Si tens a casa algun petit electrodomèstic per reparar-lo també el pots portar. Vine amb la teva torradora, màquina d'afaitar, videoconsola, tauleta... i, si es pot reparar, ho farem junts! Sabies que hi ha Dimecres Manetes cada dimecres? Clica aquí per a més informació.

 

Dimecres 23 de novembre de 18 a 20 h
EcoTaller en clau de Re: Confecció de compreses menstruals de tela
Edifici Rubí Forma

EcoTallersSaps que les compreses i els tampons ocupen el cinquè lloc entre els residus de plàstic que contaminen els mars i els oceans? Es calcula que una persona pot produir entre 11.000 i 15.000 residus de productes menstruals al llarg de la vida. Uns 120 kg en total!

En aquest taller compartirem experiències sobre el nostre cicle menstrual i aprendrem a confeccionar compreses de roba i explorar alternatives sostenibles pel que fa a la menstruació.

 Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat. 

 

 Torna al calendari

 

Dijous 24 de novembre de 18 a 20 h
EcoTaller en clau de Re: Sashiko, brodat japonès
Biblioteca Mestre Martí i Tauler

El sashiko tradicional combinava la intenció decorativa amb la reparació. Es considerava una tècnica popular, perquè eren els agricultors o pescadors els qui, durant l'hivern, l'utilitzaven per allargar la vida dels teixits gastats, reparar la roba i embellir els articles quotidians.

En aquest Ecotaller, les persones assistents aprendran les bases d'aquest tipus de brodat de patrons agradables i d'ús precís de l'espai, que servirà per decorar i sargir peces de roba, allargar-ne la vida útil i prevenir residus tèxtils.

 Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat. 

 

 Torna al calendari

 

Divendres 26 de novembre de 18.30 a 20 h
Ecotaller en clau de Re: Compostatge casolà
Escola Rivo Rubeo

Aprèn a fer el teu propi adob per a l'hort i el jardí de casa. Podràs adquirir un compostador per només 20€ (fins esgotar existències). El compostatge casolà o autocompostatge és un procés que consisteix en la transformació de les restes orgàniques de la cuina, el jardí o l'hort en adob per a les plantes. Gràcies al compostador, una caixa on abocar aquests residus, pots obtenir compost a casa teva i sense cap esforç.

Aprofita les reduccions de la taxa de residus per fer compostatge a casa.

 Si vols compostar no perdis l'oportunitat d'apuntar-te a aquest taller teòric i formar part de la xarxa compostaires de la ciutat, una comunitat circular que composta els seus residus orgànics per completar el cicle de la matèria orgànica amb quilòmetre zero. 

 Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat. 

 

 Torna al calendari

T'ha estat útil aquesta pàgina?

14
0