Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prova pilot de creació d'una APEU a quatre polígons de Rubí Rubí és un dels primers municipis de Catalunya que promou la creació d’una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) en sòl industrial. El Consistori rubinenc, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, impulsen una prova pilot per implantar aquest sistema de gestió. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prova pilot de creació d'una APEU a quatre polígons de Rubí

Rubí és un dels primers municipis de Catalunya que promou la creació d’una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) en sòl industrial. El Consistori rubinenc, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, impulsen una prova pilot per implantar aquest sistema de gestió.

 

L’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i amb el suport del Fòrum Empresarial Cecot Rubí, Cambra de Comerç de Terrassa i els representants de les associacions de Polígons d’Activitat Econòmica (PAE), ha engegat una prova pilot per analitzar la viabilitat i conveniència de delimitar una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) en els polígons d'activitat econòmica de La Llana, la Carretera de Terrassa, el Molí de la Bastida i Can Rosés.

Aquesta iniciativa de col·laboració publicoprivada, regulada per la Llei 15/2020, ofereix l’oportunitat de transformar aquesta zona industrial en una zona més competitiva, innovadora i sostenible a partir d’un pla d’actuació que respongui als interessos i necessitats de les empreses i persones propietàries, afavorint així l’atracció d’inversió de capital i la implantació de noves empreses.

 

Pla d’actuació


Les aportacions i observacions rebudes d’algunes de les empreses dels polígons objecte d’aquesta prova pilot APEU han permès conèixer necessitats i expectatives i identificar reptes comuns en els quals treballar.

En concret, s’identifiquen tres línies d’acció a abordar:

  • Transició energètica, posant la mirada en l’autoconsum compartit.
  • Economia circular, abordant la millora de la gestió de residus i la simbiosi industrial.
  • Mobilitat sostenible, cercant fórmules per millorar l’accés als PAE i fer-ho de manera més neta.

En aquest document pots consultar més detalls sobre les propostes d’aquests tres projectes.

 

 Àrea de Promoció Econòmica Urbana a Rubí: projectes de futur

 

Contacte


 Susana García
 sgs@ajrubi.cat
 
93 588 70 00 (ext. 6151)
 Horari de 8 a 15 h
 Masia Can Serra
 C. Can Serra, 3
 PAE La Llana - Can Serra 

 

Amb el suport de:

rubiempresa_image_gallery_diba.jpgrubiempresa_logo apeu.jpg

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0