Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què és la COLOR Week? Rubí celebra una setmana d'activitats artístiques i participatives inspirades en els colors de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Què és la COLOR Week?

Rubí celebra una setmana d'activitats artístiques i participatives inspirades en els colors de la ciutat.

COLOR WeekEl color forma part de la identitat de Rubí. Començant pel propi nom del municipi, que ens remet al to vermellós de les terres argiloses de la riera.

Rubí és una ciutat viva, plural i creativa. Hi trobem colors en les persones i en les seves emocions, als espais i al medi que habitem, en la transmissió d’idees i de coneixement, en l’expressió i la innovació creativa, en la cultura i en l’art, en la igualtat i en la pluralitat, en la convivència dins de la diversitat... Els colors de Rubí uneixen tradició i modernitat, una història mil·lenària i un futur per a les persones que hi conviuen.

Des del 2020, la ciutat està impulsant sota el paraigua de la campanya COLOR diverses accions al voltant d’aquest tret d’identitat: actuacions a l’espai urbà, experiències d’aprenentatge i col·laboració en iniciatives i xarxes supramunicipals, i projectes il·lusionants al voltant de l’expressió artística del color.

El mes de març commemora diversos colors i realitats properes: el Dia Internacional de les Dones i la commemoració de la lluita feminista i dels drets de les dones (8 de març), el Dia Internacional del Color (21 de març), el Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial (21 de març) i el Dia Mundial del Teatre (27 de març), entre altres.

La COLOR Week va néixer el 2021 amb l'objectiu de sumar una nova pinzellada en aquest llenç compartit, un punt de trobada que ens permetès parar atenció a totes aquestes realitats i reivindicar-les com a pròpies. Ara, la segona edició d'aquest esdeveniment promet seguir aprofundint en el concepte mateix del color i en la seva importància a l’hora de definir la identitat de la ciutat, i també generar espais de diàleg i intercanvi amb la ciutadania per entendre el nostre entorn i repensar el concepte de ciutat.  

La COLOR Week es presenta amb la imatge creada per l'Escola d'Art i Disseny edRa per al projecte COLOR. L'equip del centre va idear una paleta cromàtica inspirada en el color vermellós de l'argila que transporta la riera, origen del nom Rivo Rubeo. Aquest to de partida es combina amb altres sis colors: el teula i el caramel com a tonalitats veïnes, el safrà i el crema que es pot trobar a moltes façanes de la ciutat, i el verd clar i el blau turquesa que ressalten i fan valer la resta. Quant a la forma, la imatge creada per edRa remet a la geometria d’una pedra tallada, un robí, que es simplifica fins a obtenir-ne un hexàgon. La combinació d’aquesta forma elemental permet aplicacions en espais molt diversos i dona una imatge molt característica que també fa referència al nom de la ciutat.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
2