Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una breu historia cultural del color vermell i la seva relació amb Rubí Conferència a càrrec de Carles Mercader Fulquet https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una breu historia cultural del color vermell i la seva relació amb Rubí

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Conferència a càrrec de Carles Mercader Fulquet
.

Rubí significa roig y roig significa color. Rojo, red, rouge, rot són paraules de diferents idiomes amb un origen comú. Totes provenen de l’antic sànscrit rudhira, un terme que es referia a la sang. El vermell és el primer color creat per l’ésser humà. Els pigments rojos són molt fàcils d’extreure de la terra i és el primer color que s’empra per pintar les parets i les voltes de les cavernes. El roig és així el color que crea les primeres imatges.

Repassar la història del color vermell, la seva simbologia i el seu significat ens serveix per llegir la Història Occidental.

Els romans donaren el nom de rubricatum flumen o rivo rubeo a la riera de Rubí al veure les seves aigües fendint una terra argilosa. Un color ha donat nom a la nostra ciutat. Un color i un traç vermell. La història universal de Rubí comença aquí.

Conferència impartida per Carles Mercader Fulquet, director del Festival La Nuu i membre de l'associació cultural Ull X Ull.