L’Efecte E del segon trimestre del curs es posa en marxa amb una formació sobre el desenvolupament de la infància
La programació de l’Efecte E aplega totes les propostes culturals i educatives de la ciutat orientades a famílies, ja siguin activitats d’oci per a nens i nenes o formació dirigida a persones adultes
L’Efecte E del primer trimestre de l’any s’obre amb la formació Creixem Junts, adreçada a famílies amb nens i nenes de 0 a 3 anys. El curs consta de quatre sessions amb una psicòloga per conèixer els aspectes principals del desenvolupament del nostre fill/a. S’impartirà a l’escola bressol La Bruna, cada dimarts, entre el 16 de gener i el 6 de febrer. Per a famílies amb nens i nenes a partir de 12 anys, la programació proposa Entendre l’adolescència, una xerrada taller per adquirir estratègies per gestionar el conflicte amb l’adolescent i entendre les diferències entre el cervell adolescent i l’adult. L’oferirà l’educador social Fran Rojas dimarts 6 de febrer a les 18.30 h a l’Ateneu.
La programació també suma tres propostes relacionades amb la promoció de la salut. Així, el dimarts 20 de febrer, l’espai familiar Creixença acollirà un taller per obtenir els coneixements bàsics de primers auxilis en cas d'accident durant la primera infància. La sessió anirà a càrrec del servei d’infermeria pediàtrica del CAP Mútua. El dimecres 28 de febrer, es preveu una xerrada sobre els trastorns de conducta en la infància i adolescència que explicarà pautes educatives de maneig per a famílies d’infants amb aquest tipus de trastorns. Tindrà lloc a l’auditori de l’edifici Rubí Forma a càrrec de Montserrat Bermejo, psicòloga del CSMIJ del Consorci Sanitari Terrassa. En clau de salut, també s’ofereixen cinc sessions de Pilates en família, tots els dimecres entre el 7 de febrer i el 6 de març, a l’escola Shola.
L’Efecte E és una eina de suport a les famílies en el procés d’educar els infants i joves en les diferents etapes de la creixença. La programació aplega totes les propostes culturals i educatives de la ciutat pensades per les famílies, ja siguin activitats d’oci per a nens i nenes o formació dirigida a persones adultes. Les propostes, organitzades des dels serveis d’Educació, Infància i Cultura, inclouen el cicle Concert en família de l’Ateneu Municipal; els tastets de Música en família de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i l’Hora del conte de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, entre d’altres. Moltes d’aquestes activitats familiars també formen part de les propostes del Carnet Rubí 360. Els nens i nenes de primària que vulguin aconseguir el Carnet poden demanar-lo gratuïtament en el moment de fer la primera activitat vàlida.
El carnet Rubí 360 inclou un rusc amb 9 competències educatives - Lleure i jocs; Arts, cultura i disseny; Esports i benestar; Nombres i lletres; Igualtat; Comunitat i participació; Tecnologia i món digital; Terra i ciència i Transició ecològica-. A través de la pàgina web municipal, els nens i nenes i les seves famílies accediran al catàleg d’activitats Rubí 360. Quan un infant en faci una, rebrà mig adhesiu de la competència que correspongui. El carnet quedarà complet quan l’infant hagi fet dues activitats de cada competència. El desplegament del Carnet Rubí 360 vol acostar als nens i nenes les moltes activitats educatives que es fan a la ciutat fora de l’horari escolar.
El programa complet de l’Efecte E amb la fórmula d’inscripció de cada activitat es pot consultar al web municipal.