L’alcaldessa, adreçant-se a l’alumnat (foto: Localpres)

L’alumnat participant al programa Cultura Emprenedora a l’Escola dona els seus beneficis a entitats socials

L’Ateneu Municipal ha acollit aquest dilluns la cloenda del projecte, que enguany ha comptat amb la participació de 225 infants de 5è de primària

Una trobada als jardins de l’Ateneu Municipal ha tancat aquest dilluns l’edició 2017-2018 del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), que impulsa la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les àrees de Promoció Econòmica i Educació dels municipis participants. El projecte ha comptat enguany amb la implicació de 225 alumnes de 5è de primària de les escoles Montessori, Pau Casals, Rivo Rubeo i Teresa Altet.

Cultura Emprenedora a l’Escola fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. El projecte defensa els beneficis d’incorporar aquesta cultura al dia a dia de les escoles: augment de la relació entre el sistema educatiu i el productiu, increment de la qualitat del treball, millora del resultats educatius i promoció de l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones en l’impuls dels seus projectes professionals i vitals. 

Durant el curs, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport dels serveis municipals. En el cas de Rubí, els infants han constituït nou empreses: Indústries Montessori i Ridem (Escola Montessori); Imaginatis i Pau-K Pas a Pas (Escola Pau Casals); Artesania Juvenil Escolar, Marqueting-ting i Ubuntu (Escola Rivo Rubeo); i 10 Galàctic Years i Macta (Escola Teresa Altet). Per gestionar aquestes cooperatives, els nens i nenes han hagut de treballar en equip, assignant-se diferents càrrecs en funció de les seves habilitats personals. El procés es va completar fa uns dies amb l’organització d’un mercat on totes les empreses van posar a la venda els seus productes.

La cloenda del programa CuEmE ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. La màxima responsable municipal ha recordat als infants la importància d’una activitat “que us ha ensenyat com és de complicat tenir una empresa, ser emprenedor o emprenedora [...]. Quin millor aprenentatge que poder-ho practicar. Molts de vosaltres sereu emprenedors o emprenedores i recordareu aquest projecte, com vau fer la vostra cooperativa i què vau necessitar”.

A l’acte d’aquest dilluns, l’alumnat de les quatre escoles participants ha anunciat les entitats socials a les quals destinarà els beneficis aconseguits per les seves cooperatives: Rodamons, APDIR, Save the Children i l’AMPA de l’Escola Teresa Altet. L’alcaldessa els ha agraït aquest gest solidari, tot destacant que qualsevol ajut “és molt important” per a aquestes organitzacions.