L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, interessant-se per alguns dels productes de l’alumnat (foto: Localpres)

225 alumnes de primària posen en pràctica els seus coneixements sobre emprenedoria

Aquest dissabte, els escolars participants al programa CuEmE han venut els productes de les seves cooperatives a la plaça de Catalunya

225 alumnes de 5è de primària de les escoles Montessori, Pau Casals, Rivo Rubeo i Teresa Altet han participat aquest curs al programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), que desenvolupa la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les àrees de Promoció Econòmica i Educació dels municipis participants. En el marc d’aquest projecte, els nens i nenes han constituït nou cooperatives, que aquest dissabte s’han instal·lat a la plaça de Catalunya per vendre els seus productes.

Cultura Emprenedora a l’Escola fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. El projecte defensa els beneficis d’incorporar aquesta cultura al dia a dia de les escoles: augment de la relació entre el sistema educatiu i el productiu, increment de la qualitat del treball, millora del resultats educatius i promoció de l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones en l’impuls dels seus projectes professionals i vitals. 

Durant el curs, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport dels serveis municipals. En el cas de Rubí, tècnics de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) van visitar fa uns mesos les escoles participants i van ajudar l’alumnat en el procés de constitució de les seves respectives cooperatives: Indústries Montessori i Ridem, a l’Escola Montessori; Imaginatis i Pau-K Pas a Pas, a la Pau Casals; Artesania Juvenil Escolar, Marqueting-ting i Ubuntu, a la Rivo Rubeo; i 10 Galàctic Years i Macta, a la Teresa Altet.

Al mercat d’aquest dissabte, l’alumnat ha rebut la visita de l’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto. La primera edil ha destacat les virtuts d’un projecte que “ensenya als més petits la importància de ser emprenedors i emprenedores; no necessàriament empresaris sinó persones capacitades per assumir riscos, treballar en equip i treure profit de les seves idees”. 

Cada any, el programa Cultura Emprenedora a l’Escola incorpora nous participants. Enguany s’hi ha incorporat l’alumnat de l’Escola Rivo Rubeo que, com la resta, ha creat diverses cooperatives dedicades a la producció d’articles d’artesania.