Sou a: Inici / Casals infantils diaris

Servei Socioeducatiu – Casals infantils diaris de l’Escola Teresa Altet i l’Escola 25 de Setembre

Escola 25 Setembre - patiEl Servei Socioeducatiu – Casals infantils diaris té con a finalitat oferir recursos fora de l’horari escolar per estimular l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat dels infants, així com l’adquisició d’aprenentatges bàsics tant de caire relacional com escolar. Per treballar aquests aspectes s’utilitzen recursos de lleure educatiu, es realitzen activitats grupals o individuals, i es treballa amb les famílies i amb els infants. Així mateix es realitza un treball en xarxa i amb la comunitat. Amb les famílies i infants que ho necessiten es realitza un treball educatiu d’acompanyament per tal de compensar les possibles dificultats socioeducatives i promocionar el desenvolupament de  les famílies i dels infants.

Els professionals responsables d’aquest servei són integradors socials, educadors socials, mestres, psicòlegs o pedagogs.

Els objectius que es treballen als casals són:

  • Garantir el desenvolupament i la vinculació del menor impulsant i afavorint la seva autonomia.
  • Acompanyar i reforçar els aprenentatges escolars proporcionant eines d’integració acadèmica d’èxit atenent a les necessitats educatives individuals.
  • Adquisició de vivències enriquidores a partir de la participació a activitats lúdiques i culturals
  • Reforçar la participació a competències parentals, necessàries per a la cura, l’educació i l’acompanyament en el desenvolupament educatiu dels seus fills i filles.

El recurs s’ofereix a infants de 3 a 12 anys de Rubí en horari de 16.30 a 19 h. Cadascun dels casals disposa d’un total de 40 places per dia durant el curs escolar i de 50 places per franja horària durant els períodes vacacionals ─Nadal, Setmana Santa i els darrers dies de juny i primers de setembre─.

Enllaços relacionats


  • Compartir