Sou a: Inici / Opinió / “Els teus drets, els nostres deures”. Protegim els drets dels infants, també a l’estiu

“Els teus drets, els nostres deures”. Protegim els drets dels infants, també a l’estiu

Ana María Martínez, alcaldessa

Ana María Martínez_institucional

“Lo que preocupa a los niños no es la falta de recursos per se, sino la exclusión de las actividades que otros niños parecen dar por sentadas, y la vergüenza por no poder participar en igualdad de condiciones con otras niñas y niños".

Gerry Redmond - Flinders University

“Alguien hizo un círculo para dejarme fuera, yo hice uno más grande para incluirnos a todos”.

Amb l’arribada de la calor, les escoles tanquen portes i els infants i les famílies rubinenques donen la benvinguda a l’estiu. És una època especial i intensa pels nens i nenes, pels nois i noies de Rubí, on el lleure esdevé un element fonamental. Des de l’Ajuntament de Rubí reivindiquem el dret al lleure de tots els infants, en les mateixes condicions i amb les mateixes oportunitats, sense exclusions.

Aquest és el motiu que ens impulsa a posar l’accent en les activitats d’estiu. Aquestes activitats no són un tema menor, sinó que són entorns privilegiats de creixement personal, d’adquisició de valors i hàbits. Nombrosos estudis certifiquen els notables beneficis que provoquen en el creixement d’infants i joves, tant en el seu procés de maduració com en la seva socialització.

La manca d’accés a aquestes activitats amaga una realitat molt cruel: infants amb mancances nutricionals al no disposar de l’àpat diari de l’escola o joves amb problemes sòcio-afectius per l’exclusió d’activitats en què els companys i companyes participen.

A Rubí tenim la immensa sort de comptar amb un gran nombre d’entitats de lleure, esportives i socials que treballen incansablement perquè els infants puguin gaudir d’una oferta àmplia i diversa d’educació en el lleure.

Des de l’Ajuntament els agraïm enormement aquesta tasca i treballem per complementar-la, garantint que cap infant que ho desitgi es quedi sense gaudir de l’educació en el lleure.

Per això, una de les nostres principals mesures implementades és la destinació de 40.000 € ─10.000 més que l’any anterior─ per la bonificació de tots els nens i nenes que vulguin participar als casals d’estiu, així com una sèrie de bonificacions específiques per a les famílies monoparentals, nombroses o per a les que tenen més d’un fill o filla.

Una altra de les mesures es concreta en la cessió d’espais municipals per a la realització de casals i campus esportius, així com en l’assumpció del cost derivat de les despeses d’aigua i electricitat.

De la mateixa manera, l’Ajuntament aporta 35.000 euros a l’agost per sufragar el cost de dos casals que garantiran que infants de famílies en situació de precarietat econòmica puguin tenir cobertes les necessitats alimentàries bàsiques i gaudir del lleure educatiu.

Un altre dels eixos de la nostra aposta política es basa en garantir la igualtat d’oportunitats de participació a tots els infants independentment de les seves capacitats. Des de l’equip de govern creiem que l’oci compartit possibilita l’aprenentatge i el respecte a la diferència i posa les bases per a una societat diversa. Per aconseguir-ho, hem contractat 16 vetlladors per atendre els infants amb discapacitat i garantir la seva participació als casals ordinaris. A més, tal i com succeeix a la resta de casals, les famílies amb menors amb necessitats especials rebran una bonificació per a que el preu del casal d’educació especial de Ca n’Oriol sigui equiparable al de la resta.

Aquestes mesures garantiran que tots els nens i nenes rubinencs puguin gaudir de l’estiu en igualtat de condicions, més enllà de la seva situació personal i familiar. Aquesta aposta pel lleure estiuenc forma part de la nostra voluntat de construir una ciutat més propera i amable, una ciutat dels infants.

  • Compartir
Pertany a: