Sou a: Inici / Rubimpíades

Rubimpíades

Rubimpíades 2019_01

Les Rubimpíades neixen de la tasca realitzada el curs 2017-2018 pel Grup de Treball de Docents d’Educació Física, amb la voluntat de ser un punt de trobada per tot l’alumnat de 3r de Primària de les escoles de Rubí. L'objectiu és que els nens i nenes participants es relacionin entre ells en una jornada de convivència i, a la vegada, que coneguin jocs i disciplines esportives que potser no han practicat anteriorment.

L’activitat està organitzada pel Pla Educatiu d’Entorn, el Centre de Recursos Pedagògics, el professorat d’Educació Física de les escoles participants i el Servei d’Esports de l’Ajuntament. Tots plegats sumen esforços per muntar aquesta matinal esportiva, en el marc de la qual es promouen els valors de l’esport en un entorn educatiu: hàbits saludables, joc net i respecte envers els altres. 

Primeres Rubimpíades

La primera edició s'ha celebrat el 14 de maig de 2019 a les instal·lacions esportives de Can Rosés, amb la participació de 795 nois i noies de 3r de Primària de 17 centres educatius rubinencs. L’atleta Carles Castillejo ha estat l'encarregat d'obrir la jornada. 

La cita s’ha estructurat en quatre grups temàtics, amb quatre activitats a cadascun d’ells, pels quals han passat els diferents alumnes.

  • Jocs tradicionals: bitlles humanes, joc del mocador, pedra-paper-tisora i cheia ─joc africà─.
  • Atletisme: llançament de vórtex, 60 metres llisos, 60 metres obstacles i salts de llargada. 
  • Jocs cooperatius: futbol-cranc, joc de matar conills cooperatiu, joc de les cinc passades i joc de la bandera. 
  • Jocs alternatius: joc de morts i vius, floorball, ultimate i paracaigudes. 

Els i les alumnes dels graus esportius del Regina Carmeli i de l'INS La Serreta han dinamitzat els diferents espais de joc. 

  • Compartir