Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Calahorra (Granada) A la dècada dels anys 70, Rubí va acollir moltes persones provinents d'aquest municipi andalús. Uns anys més tard, al 2002, les dues ciutats es van agermanar per estrènyer els lligams que les uneixen. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Calahorra (Granada)

A la dècada dels anys 70, Rubí va acollir moltes persones provinents d'aquest municipi andalús. Uns anys més tard, al 2002, les dues ciutats es van agermanar per estrènyer els lligams que les uneixen.

El 27 de setembre de 2002, el Ple de l’Ajuntament de Rubí va acordar l’agermanament amb aquest municipi granadí. El protocol el van signar l’aleshores alcaldessa de Rubí, Núria Buenaventura Puig, i l’alcalde de La Calahorra, Moisés Guijarro Rueda, el 18 d’abril de 2003.

Als anys 70, La Calahorra, com molts altres pobles de l’Estat espanyol, acollia més població de la que podia assumir. Tenint en compte l’elevada taxa d’atur, molts dels seus habitants van decidir emigrar a altres ciutats, a la recerca d’unes millors condicions de vida. Molts d’ells es van instal·lar a Rubí. De fet, a la dècada dels 70 hi havia més de 600 persones provinents de La Calahorra empadronades a la nostra ciutat.

Tot i el benestar que els calahorrencs van trobar a Rubí, la nostàlgia i el record de la seva terra natal era ben present, motiu que va portar a l’agermanament dels dos municipis.

 

Coneix La Calahorra


Aquest poble de Granada té una extensió de 40 km2 i una població que no arriba al miler d’habitants. El seu terme municipal forma part del Parc Natural de Sierra Nevada.

Concretament, es troba ubicat en un indret privilegiat proper al port de La Ragua, únic pas entre els vessants nord i sud de Sierra Nevada. Des de qualsevol punt en un radi de diversos quilòmetres es pot apreciar la bellesa del singular conjunt que formen les seves cases blanques esglaonades a la vessant muntanyosa, l’església i el darrer castell medieval d’Andalusia. Aquesta curiosa fortalesa va ser construïda a principis del segle XVI i va ser declarada Monument Històric-Artí­stic Nacional.

 

La Calahorra

 

L’origen de La Calahorra fa al·lusió al caràcter defensiu de la vil·la. Durant l’Edat Mitjana va ser denominada La Calahorra de Alquife. Va ser la capital del senyoriu de D. Rodrigo de Mendoza, marquès del Zenete. Durant la sublevació morisca de 1568, aquesta vil·la va ser de les primeres a alçar-se. Després de l’expulsió dels moriscs va ser repoblada per cristians.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0