Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí explica a la Mesa de seguiment dels abocadors les darreres actuacions realitzades a Can Balasc La setmana passada, el Consistori va precintar, amb autorització judicial, les obres que s’estaven fent en aquesta finca davant l’incompliment del Decret que n’ordenava la seva suspensió https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí explica a la Mesa de seguiment dels abocadors les darreres actuacions realitzades a Can Balasc

La setmana passada, el Consistori va precintar, amb autorització judicial, les obres que s’estaven fent en aquesta finca davant l’incompliment del Decret que n’ordenava la seva suspensió

Els membres de la Mesa de seguiment dels abocadors de Rubí s’han reunit aquest dimarts a l’Ajuntament (foto: Localpres).
Els membres de la Mesa de seguiment dels abocadors de Rubí s’han reunit aquest dimarts a l’Ajuntament (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha convocat aquest dimarts la Mesa de seguiment dels abocadors de la ciutat amb l’objectiu d’explicar als seus membres les darreres actuacions que ha dut a terme el Consistori per aturar les obres que s’estaven fent a Can Balasc sense la corresponent llicència municipal. La setmana passada, el Jutjat Contenciós Administratiu nº 15 de Barcelona va autoritzar la corporació local a accedir a la finca on s’emplaça l’activitat extractiva La Sibila per tal d’executar el Decret de l’Ajuntament que ordenava la suspensió immediata d’aquests treballs.

El passat 20 de gener, l’Ajuntament incoava un expedient de protecció de la legalitat urbanística a l’empresa ARRINS SL com a promotora d’aquestes obres sense disposar de la perceptiva llicència municipal, ordenant la seva suspensió immediata i advertint que, en cas d’incompliment, l’Ajuntament quedaria habilitat per ordenar l’execució forçosa de la suspensió dels treballs. Recordem que el Ple municipal de l’Ajuntament de Rubí va acordar, al setembre de 2014, suspendre durant el termini d’un any les tramitacions i l’atorgament de llicències en sòl no urbanitzable relatives a activitats extractives i de gestió de residus per tal de poder elaborar un Pla Especial Urbanístic que reguli aquestes activitats. 

A partir de diverses visites d’inspecció, el Consistori va comprovar que les obres havien continuat i, per aquest motiu, es va dictar un nou Decret que ordenava tot un seguit de mesures provisionals per tal de suspendre els treballs. L’Ajuntament, però, no va poder executar aquestes mesures, ja que els responsables d’ARRINS SL i els seus representants legals van impedir l’accés del personal municipal a les instal·lacions. Per aquest motiu, i en compliment de les previsions legals un cop esgotada la via administrativa, el Consistori va sol·licitar la corresponent autorització judicial per continuar les actuacions per fer complir els decrets.

El Jutjat Contenciós Administratiu nº 15 de Barcelona va concedir l’autorització a l’Ajuntament de Rubí, que dijous passat va procedir a precintar les obres que s’estaven duent a terme a Can Balasc.

ARRINS SL, per la seva banda, va presentar tot un seguit de mesures cautelars al Jutjat Contenciós Administratiu nº 10 de Barcelona per tal de deixar sense efecte el Decret de l’Ajuntament que ordenava la suspensió immediata de les obres. Segons ha pogut saber l’Ajuntament, a qui el Jutjat ha demanat informació sobre els Decrets, aquestes mesures cautelars han estat denegades.

Agents de la Policia Local realitzen controls diaris del precintament de les obres de Can Balasc que, a dia d’avui, segueixen paralitzades.

Durant la reunió amb els membres de la Mesa de seguiment dels abocadors, l’alcaldessa, Carme García, ha explicat que aquest dimarts s’ha reunit amb l’alcaldessa de Castellbisbal, qui ha demanat poder assistir a les reunions d’aquest organ per poder disposar d’informació de primera mà en relació a aquest assumpte, ja que Castellbisbal també té una urbanització propera a Can Balasc.