Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Estratègia de Rubí L’Ajuntament de Rubí opta a finançar amb els fons Next Generation projectes per valor de 33 milions d’euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Estratègia de Rubí

L’Ajuntament de Rubí opta a finançar amb els fons Next Generation projectes per valor de 33 milions d’euros.

Rubí vincula la seva estratègia municipal als quatre eixos transversals del PRTR: la transició ecològica, la transformació digital, la igualtat de gènere i la cohesió social i territorial. Com a municipi totalment cohesionat amb el territori, és conscient que aquests eixos guiaran tot el procés de recuperació i transformació de les nostres ciutats.

La suma de totes és la garantia de la culminació dels objectius per recuperar el creixement, fomentar la creació d'empreses i accelerar la generació d’ocupació.

  

Projectes destacats


  • Implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Es tracta d’una iniciativa recollida al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que busca millorar la qualitat de l’aire, reduir les emissions de diòxid de carboni, rebaixar el soroll ambiental, canviar els hàbits de mobilitat i, en general, augmentar la qualitat de vida de la ciutadania. El projecte inclou actuacions vinculades directament a l’establiment de la ZBE ─senyalització, control d’accessos i aparcament, adquisició de sensors, mesuradors i càmeres, entre d’altres─, actuacions d’accessibilitat com ara arranjaments de carrers i l’ampliació de voreres, el desplegament del Pla director de la bicicleta i la implementació d’un centre de control.
  • Digitalització del transport urbà de viatgers i electrificació de la flota de vehicles.
  • Projecte Mercat Municipal de Rubí Sostenible. Vol culminar el procés de transformació i modernització d’un dels principals eixos econòmics i socials de la ciutat. La proposta es desplega en diverses actuacions relacionades amb la transició energètica, la transformació digital, la inclusió social i cohesió territorial, i l’economia circular.
  • Digitalització de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). L’objectiu és obtenir un servei públic més inclusiu, eficient, personalitzat, proactiu i de qualitat. El projecte busca, entre d’altres, reduir els temps de tramitació, facilitar els procediments i augmentar la confiança en les gestions electròniques.
  • Balcó de la Riera. Es tracta d'un projecte que busca recuperar, renaturalitzar i connectar un dels espais verds, de valor històric i arqueològic més grans de l'entorn urbà de la Ciutat de Rubí, garantint un ús sostenible dels recursos i la preservació i millora dels seus serveis ecosistèmics de regulació i cultura. El projecte proposa no sols reforçar el marc estratègic de gestió de l'eix i balcó de la riera de Rubí, sinó sobretot potenciar un marc de convivència col·lectiu en un àmbit d'espais verds, històrics i arqueològics que, al seu torn, representen una expressió de la possibilitat de millorar la vida quotidiana. S'optimitzaran les condicions ambientals de l'entorn i, per tant, de la ciutat, a través de la renaturalització i millora de la qualitat paisatgística, la recuperació i increment d'espais d'esplai, oci i esport. Es recuperaran vestigis històrics i arqueològics per a l'enfortiment de la identitat cultural i la preservació del patrimoni històric.
  • Desplegament de comunitats energètiques. A través d’aquest projecte, es vol implicar tota la ciutadania en la implantació de les energies renovables, la promoció de l’estalvi i l’eficiència energètica, la gestió de la informació i l’apoderament energètic.
  • Rehabilitació de vivenda social i residencial.
  • Ajudes per a la rehabilitació integral del barri del Vint-i-cinc de Setembre.
  • Suport a empreses. Creació d’un Punt d’informació i suport en ajuts i subvencions adreçades al teixit empresarial per orientar i assessorar les empreses sobre els recursos dels Fons Europeus que tenen al seu abast.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
1