Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí felicita les persones que han obtingut el certificat d’acollida durant el curs 2020-2021 82 persones han completat la formació per assolir la certificació entre febrer de 2020 i juny de 2021 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí felicita les persones que han obtingut el certificat d’acollida durant el curs 2020-2021

82 persones han completat la formació per assolir la certificació entre febrer de 2020 i juny de 2021

Un dels grups que han aprovat el certificat d’acollida amb l’alcaldessa, el regidor de Ciutadania i el tècnic de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un dels grups que han aprovat el certificat d’acollida amb l’alcaldessa, el regidor de Ciutadania i el tècnic de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes, ha expedit 82 certificats d’acollida entre febrer de 2020 i juny de 2021. Aquest període inclou també l'estat d'alarma entre els mesos de març i juny. Tot i el confinament, el consistori va mantenir en marxa el servei per donar resposta a les persones que ho requerien i l’alumnat va continuar amb la formació, adaptant-se a les circumstàncies. Per premiar el seu esforç, les 82 persones certificades han estat convidades a un acte de reconeixement institucional als jardins de l’Ateneu Municipal aquest dijous. La trobada ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; el regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano i Agustí Iglesias Salas, tècnic de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Desitjo que com a rubinencs i rubinenques que ja sou trobeu a la ciutat que compartim tot allò que necessiteu per fer realitat el vostre projecte de vida. Us felicito també pel vostre esforç alhora de completar la formació per accedir als certificats d’acollida: la COVID-19 i els confinaments no ens ho ha posat fàcil. Però tot i que les circumstàncies no eren les millors, heu mantingut intacte el vostre compromís i us heu esforçat al màxim per aconseguir els vostres objectius”, ha dit l’alcaldessa durant la benvinguda a les persones assistents.

Abdeslam Ezzayaty, Katherine Castañeda Romero i Codou Ndiaye Diop, tres dels alumnes que han obtingut el certificat, han parlat del seu procés d’aprenentatge. “Arribar a Rubí ha estat una grata experiència. L’adaptació no ha estat fàcil, però hem après molt de Catalunya i el seu ordenament jurídic. Aprendre català va més enllà d’obtenir el certificat: és formar part de la vida de Catalunya, ser d’aquí” ha explicat Castañeda que, com la resta de l’alumnat, ha agraït el suport del servei de Ciutadania. “Moltes felicitats a tots! Gràcies a l’Ajuntament per aquesta oportunitat i especialment a la professora de català” ha conclòs Ezzayaty.

La trobada també ha servit per agrair la feina al professorat i a les entitats que han donat suport als alumnes en el procés d’aprenentatge: Centre d'Informació per a Treballadors/es Estrangers/es (CITE), l’Associació per la Recerca i l’Acció Social VINCLE; Eina Cooperativa i FICAT que executen els mòduls del circuit d’acollida, la Fundació Apip Acam que gestiona el Programa d’Acollida Estatal a Rubí, Residència Maternal Antaviana, Centre ISOM i Hondureños que suman.

Tots els assistents han rebut una planta de la Font del Ferro i un obsequi en nom de la ciutat.

Per obtenir la certificació, l’alumnat ha cursat 90 hores de competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana, 15 hores de coneixements de l’entorn laboral, 15 hores de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic i 15 hores de prevenció violències masclistes, en el cas de les persones que han participat del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Tot i que el certificat és expedit pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, és l’Ajuntament de Rubí qui executa i gestiona el Servei de Primera Acollida. El consistori rubinenc ofereix aquest servei en compliment de la Llei 10/2010, del 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades.

El Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes està cofinançat pel Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu de la Unió Europea.