Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entrades per a la nova temporada del Teatre Municipal La Sala es posaran a la venda el 2 de setembre La programació, que inclou una quinzena d’espectacles, arrencarà el 24 de setembre amb la comèdia de Cesc Gay “53 diumenges” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les entrades per a la nova temporada del Teatre Municipal La Sala es posaran a la venda el 2 de setembre

La programació, que inclou una quinzena d’espectacles, arrencarà el 24 de setembre amb la comèdia de Cesc Gay “53 diumenges”

Els espectacles familiars són un eix important de la programació (foto: Cia. Campi qui pugui).
Els espectacles familiars són un eix important de la programació (foto: Cia. Campi qui pugui)

El Teatre Municipal La Sala ja té a punt la nova programació per al que resta d’any. Es tracta d’una quinzena d’espectacles que combinen dramatúrgia, música, dansa, humor i les habituals propostes familiars, amb l’objectiu de cobrir un ampli ventall de públics. Les entrades es posaran a la venda el proper 2 de setembre en línia i també a la taquilla de l’equipament.

La temporada arrencarà el 24 de setembre amb la comèdia de Cesc Gay 53 diumenges, protagonitzada per Pere Arquillué, Marta Marco, Lluís Villanueva i Àgata Roca. Es tracta de la segona incursió teatral de l’autor després de la gran acollida de l’obra Els veïns de dalt, preestrenada a Rubí. El text se centra en tres germans que es reuneixen per decidir què fer amb el seu pare, que ha començat a presentar problemes relacionats amb la seva avançada edat. El que havia de ser un agradable sopar es convertirà en una inacabable discussió de tres setmanes.

El 9 d’octubre, li arribarà el torn a la música. Una de les veus amb més personalitat de l’escena catalana, Gemma Humet, pujarà a l’escenari de La Sala per presentar el seu nou disc, Màtria, una col·lecció de cançons en clau feminista que mostren un so renovat i modern. L’espectacle compta amb la col·laboració de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí.

La primera proposta familiar de la temporada serà Camí de l’escola, de la companyia Campi qui pugui, que farà parada a La Sala el 10 d’octubre. L’espectacle, organitzat amb la col·laboració de La Xarxa, ens porta la història de tres germanes que s’enfronten a diari a adversitats per arribar a l’escola. Es tracta d’una proposta visual i sense text que beu de les vivències reals d’infants d’arreu del món, autònoms i capaços, que comparteixen les ganes d’aprendre i canviar el seu entorn.

També hi haurà espectacle familiar el 30 de d’octubre, en aquest cas de la mà de la companyia Dagoll Dagom i de la cantant Dàmaris Gelabert. Bye, bye monstre és una proposta musical inspirada en la situació de confinament viscuda per milers d’infants i famílies; un homenatge als més petits i un comiat a la pandèmia en un moment en què la vacunació avança i sembla que comencem a veure la llum al final del túnel.

En aquesta nova temporada, tampoc hi faltaran els grans clàssics. El 6 de novembre, la companyia Teatre del Temps aterrarà a La Sala amb Shakespeare i Beckett, maleïts bessons, un espectacle escrit per Jordi Coca a partir de textos del gran autor elisabetià i que ell vincula amb el món de Samuel Beckett. Tot plegat amb l’objectiu de fer un recorregut per les diferents etapes de la vida.

L’endemà, el 7 de novembre, La Xarxa portarà un nou espectacle familiar a l’escenari rubinenc: Mr. Alret. Aquesta comèdia de la companyia Moi Jordana retrata des del llenguatge del circ un personatge excèntric, comediant, malabarista, manipulador d’objectes, equilibrista i acordionista.

La nova programació també recupera la proposta Recordar Eduard Ventura de l’Esbart Dansaire de Rubí, que no va es va poder representar la temporada passada per les dificultats derivades de la situació de pandèmia. L’espectacle, que es podrà veure el 13 de novembre, commemora la figura de l’exdirector artístic de l’esbart rubinenc, mort ara fa deu anys. Jordi Rubio dirigeix la proposta, que inclou algunes de les coreografies més emblemàtiques de Ventura amb la voluntat de retre-li homenatge.

Canto jo i la muntanya balla és l’espectacle previst per al dia següent, 14 de novembre. Aquesta producció de La Perla 29 està inspirada en la novel·la homònima d’Irene Solà, compta amb direcció de Guillem Albà i Joan Arqué, dramatúrgia de Claudia Cedó i música de Judit Neddermann. S’ubica en una zona d’alta muntanya fronterera, on prenen la paraula dones i homes, fantasmes i criatures d’aigua, núvols i bolets, i gossos i cabirols.

El 21 de novembre, La Sala es retrobarà amb el Ballet de Moscú, que hi interpretarà un cop més el clàssic de Txaikovski El llac dels cignes. El ballet més estimat de tots els temps, amb la princesa-cigne com a protagonista, estarà dirigit en aquesta ocasió per Timur Fayziev i comptarà amb coreografia de Marius Petipà i Lev Ivanov.

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, La Sala acollirà el proper 26 de novembre Día 016, una proposta de la companyia local Vuit Temps, creada per Federico Roca i dirigida per Antonio Castillo, que ofereix una visió real sobre la situació de les persones que són víctimes de la violència masclista. L’espectacle, que busca trencar el silenci i sensibilitzar el públic, arribarà a La Sala en el petit format Entre Bambolines.

Per al 27 de novembre, s’ha programat Mistela, candela, sarsuela, un espectacle de sarsuela catalana de la companyia Epidèmia Teatre creat a partir de textos d’Eduard Vidal i Valenciano i Frederic Soler Pitarra. Quatre actors i un pianista portaran a escena tres sarsueles en una, fresques còmiques i rimades, amb la intenció de fer-nos passar les penes.

L’actor Pablo Chiapella, molt conegut pel seu paper protagonista a sèrie televisiva La que se avecina, passarà per La Sala el 10 de desembre amb l’espectacle Mal acompañao. Fernando Alcalá i Tián Lara el secunden en aquest espectacle d’humor que arribarà al teatre municipal de la mà de promotors externs.

La Sala tancarà el 2021 amb la mirada posada en les festes nadalenques. El 12 de desembre, la companyia La Ruta 40 hi portarà l’obra El llarg dinar de Nadal de Thornton Wilder. Dirigida per Alberto Díaz i Albert Prat, es tracta d’una peça carregada d’humanitat, humor i tendresa, muntada a partir dels rituals de Nadal de la família Bayard. L’obra s’ha programat dins el cicle Entre Bambolines.

També tindran regust nadalenc dos espectacles imprescindibles per aquestes dates: La marató de contes de La Xarxa, que tindrà lloc el 19 de desembre, i el Concert de valsos i danses de l’Orquesta Simfònica del Vallès, que es podrà gaudir el 30 de desembre.

Les entrades per la nova temporada de La Sala es podran adquirir a partir del 2 de setembre en línia o bé a la taquilla del teatre, els dijous i divendres no festius de 17 a 20 h i, el mateix dia de la funció, des d’una hora abans.