Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Efecte E del tercer trimestre acompanya les famílies en el procés d’educar els nens i nenes La programació inclou activitats formatives per a pares i mares i proposa activitats físiques per fer en família https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Efecte E del tercer trimestre acompanya les famílies en el procés d’educar els nens i nenes

La programació inclou activitats formatives per a pares i mares i proposa activitats físiques per fer en família

La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies.
La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies

L’Efecte E de l’últim trimestre del curs proposa cinc activitats formatives per acompanyar les famílies en el procés d’educar els infants i joves en diferents etapes del procés de creixença.

Així, dimarts 10 de maig (18 h), tindrà lloc a Rubí Forma la xerrada debat Apantallats? a càrrec d’Eines, Serveis Socioeducatius. Les famílies assistents aprendran a acompanyar els infants en els riscos i plaers de l’ús de pantalles. Que difícil és fer de pare! Que difícil és fer de mare! és un cicle de dues xerrades en línia (dimecres 11 i 18 de maig – 17.30 h) que vol posar l'accent en dotar les famílies d'eines i tècniques bàsiques de gestió de les emocions. A càrrec de Xesco Aspar, s’hi presentaran els conceptes bàsics de l’educació emocional i s’hi parlarà de com influeixen les emocions en la construcció de la personalitat, fent èmfasi en la necessitat dels nens i nenes de sentir-se estimats i acompanyats. Dijous 19 i 26 de maig (18 h), es proposen dues xerrades també en línia per millorar la comunicació i les relacions en l’àmbit familiar. La neurociència ens ajuda: eines per ajudar els fills i filles a créixer, a càrrec d’Albert Soler Arpa, parteix del coneixement del cervell per explicar a les famílies l’origen dels comportaments i les reaccions dels nens i les nenes, de manera que disposin de més elements per actuar i comunicar-s’hi. Famílies, joves i alcohol, entendre i acompanyar és una sessió a càrrec d’Eines, Serveis Socioeducatius pensada per a famílies amb nens i nenes preadolescents i adolescents. Tindrà lloc dimecres 8 de juny (18 h) a l’auditori de l’Edifici Rubí Forma. La xerrada oferirà informació sobre els efectes i riscos de l’alcohol, analitzarà el fenomen del “botellot” com a pràctica relacional i donarà eines per parlar del tema amb els i les joves. Per assistir a alguna d’aquestes quatre propostes, cal fer inscripció prèvia a educacio@ajrubi.cat. L’última activitat formativa d’aquest trimestre és una ponència sobre l’abordatge del TDAH per a famílies que tindrà lloc dimecres 15 de juny (17 h) a Rubí Forma. La sessió anirà a càrrec de professionals del Consorci Sanitari Terrassa. En aquest cas, la inscripció prèvia cal fer-la al correu electrònica de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) oadf@ajrubi.cat

A més de les sessions formatives, la programació d’aquest tram final del curs 2021 – 2022 també proposa tres activitats  relaciones amb l’’exercici físic per fer en família. És el cas del curs Dansa lliure en família que el centre Temps per tu ofereix a la Sala Alícia de Larrocha Escola Municipal de Música  tot els dilluns del mes de maig a les 18 h. Cal fer inscripció prèvia a educació@ajrubi.cat. El mateix centre proposa també un curs de ioga en família, amb infants de 6 a 12 anys, que tindrà lloc al gimnàs de l’escola Pau Casals cada dimarts del 10 de maig al 7 de juny, inclosos a les 18 h. Les famílies també poden afegir-se el 21 de maig a l’itinerari Art efímer a l’avellanosa de Can Roig per descobrir la comunitat vegetal de l’avellanosa i reproduir-la artísticament.

La programació de l’Efecte E aplega totes les propostes culturals i educatives pensades per a famílies que ofereix la ciutat, ja siguin activitats d’oci per a nens i nenes o formació dirigida a persones adultes. S’hi inclouen les propostes del Servei d'Educació i dels diferents equipaments culturals ─Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, El Celler, L'Ateneu, el Teatre Municipal La Sala i el Museu Municipal Castell (MMUC)─. Així, formen part de l’Efecte E el Cicle Art i Creativitat i de Cinema en família de l’Ateneu Municipal; els Tastets de Música en família i la Música per a nadons de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i l’Hora del conte de la biblioteca Mestre Martí Tauler, entre d’altres.

La programació d’aquest últim trimestre del curs ha arrencat amb les propostes amb motiu de Sant Jordi i Santa Jordina i, com la resta de l’any, moltes serveixen per adquirir competències del Carnet 360.

Objectius de Desenvolupament sostenible