Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament impulsa una campanya divulgativa perquè la ciutadania tingui clar on s’ha de llençar cada residu La iniciativa se centra en aquells tipus de deixalles més comunes que sovint apareixen en contenidors que no els pertoca com a impropis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament impulsa una campanya divulgativa perquè la ciutadania tingui clar on s’ha de llençar cada residu

La iniciativa se centra en aquells tipus de deixalles més comunes que sovint apareixen en contenidors que no els pertoca com a impropis

Les malles de plàstic per la fruita són envasos innecessaris que cal evitar i que, en tot cas, s’han de llençar al contenidor dels envasos.
Les malles de plàstic per la fruita són envasos innecessaris que cal evitar i que, en tot cas, s’han de llençar al contenidor dels envasos

El Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament engega aquest mes de març una campanya per informar la ciutadania a quina fracció s’han de llençar determinats residus que, sovint, apareixen com a impropis a diversos contenidors. Es tracta d’una iniciativa divulgativa que persegueix millorar la selecció dels residus que fan els rubinencs i les rubinenques i, d’aquesta manera, aconseguir una millor gestió de la brossa.

La campanya se centra en les cinc fraccions ─envasos, paper i cartró, vidre, orgànica i resta─ i para especial atenció a diversos tipus de residus molt comuns però que la ciutadania no acaba de tenir clar on s’han de llençar.

Així, cada disseny mostra un exemple de residu que, per les seves característiques, pot crear confusions a la ciutadania a l'hora de dipositar-lo en un contenidor o un altre.

Per exemple, les safates d’aliments, les xarxes de la fruita, els tubs de dentifrici, la tapa dels iogurts, el paper d’alumini i els brics de llet s’han de llençar al contenidor d’envasos (groc).

Les capses de pizza, les caixes de sabates, les safates de pastisseria i les canyetes de paper s’han de dipositar al contenidor del paper-cartró (blau).

Els flascons de vidre, els desodorants de vidre i els pots de vidre de iogurts han d’anar a parar al contenidor del vidre (verd).

Al contenidor de l’orgànica (marró) hi podem llençar els mocadors de paper usat, les petites restes de jardineria, les closques d’ou o de marisc, el paper de les magdalenes, els taps de suro o les bossetes d’infusions.

En canvi, al contenidor de la resta (gris) hi hem d’abocar residus com les tovalloletes humides, els xiclets, les mascaretes, els guants sanitaris o els gots de vidre que es trenquin.

Objectius de Desenvolupament sostenible