Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

390 joves completaran aquest divendres la segona activitat del Projecte ImPACTE Jove/Verd Alumnes dels instituts Duc de Montblanc, La Serreta i L'Estatut es reuniran a l'amfiteatre del parc del Castell per assistir a un espectacle de dansa i música inspirat en diverses problemàtiques mediambientals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

390 joves completaran aquest divendres la segona activitat del Projecte ImPACTE Jove/Verd

Alumnes dels instituts Duc de Montblanc, La Serreta i L'Estatut es reuniran a l'amfiteatre del parc del Castell per assistir a un espectacle de dansa i música inspirat en diverses problemàtiques mediambientals

L'acte tindrà lloc a l'Amfiteatre del parc del Castell (foto: Ajuntament de Rubí).
L'acte tindrà lloc a l'Amfiteatre del parc del Castell (foto: Ajuntament de Rubí)

390 alumnes de 1r d’ESO dels instituts Duc de Montblanc, La Serreta i L’Estatut culminaran aquest divendres a l'amfiteatre del parc del Castell l'activitat Europa Verda als Barris, emmarcada en el Projecte ImPACTE Jove/Verd. Es tracta d'una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí desenvolupada dins el programa Erasmus + Diàlegs Estructurats de la Comissió Europea i que compta amb el suport de l'Institut Nacional de la Joventut (INJUVE).  

Europa Verda als Barris fa servir les arts plàstiques i escèniques per sensibilitzar la joventut en relació als objectius del Pacte Verd Europeu. Durant la setmana passada, l’alumnat de 1r d'ESO va elaborar una vintena de murals relacionats amb el canvi climàtic a partir de materials reciclats que havia anat recollit en els mesos previs. El disseny i la coordinació artística d'aquests tallers van anar a càrrec de l'Escola d'Art i Disseny edRa.

L'activitat es tancarà aquest divendres a l’amfiteatre del parc del Castell, on es reunirà l'alumnat de tots els instituts participants per assistir a un espectacle que representarà de forma simbòlica els principals reptes climàtics als quals ens enfrontem com a societat. Seran quatre coreografies que executaran les escoles de dansa locals Vuit Temps, Dinàmic Crescendo i The Community Dance Center; una d'elles serà conjunta i comptarà amb l'acompanyament musical en directe de l'Escola Municipal de Música Pere Burés. Els murals temàtics creats pels i les joves durant els dies previs actuaran com a escenografia de l’acte.

El Projecte ImPACTE Jove/Verd consta de cinc activitats que es desenvolupen durant aquest any i que s’adrecen a diferents col·lectius de joves. Totes s’enfoquen en l’aplicació del Pacte Verd Europeu al territori, a través de la promoció d'un diàleg entre joves i institucions. Entre els mesos de gener i febrer, es van celebrar en format virtual les dues sessions de la primera activitat, en què nois i noies de 13 i 14 anys del Consell de l’Adolescència i dels instituts de Rubí van poder intercanviar inquietuds i impressions sobre el Pacte Verd Europeu amb polítics municipals i diputats del Parlament Europeu. La d'aquest divendres és la segona activitat dins el projecte.