Sou a: Inici / Formació permanent / Servei Local de Català / Campanya de llengua: "La teva cosa preferida"

Campanya de llengua: "La teva cosa preferida"

La teva herba remeiera preferidaEl Servei Local de Català organitza anualment la iniciativa La teva cosa preferida, una campanya de llengua que es vehicula a través dels comerços i dels centres educatius.

En anteriors edicions es convidava els escolars i el conjunt de la ciutadania a triar la seva cosa preferida de dins un munt variat de temàtiques: paraula, frase feta, paraulassa, joc, barbarisme...

Aquest 2018, la campanya se centra en la botànica i en concret en les herbes remeieres sota el títol La teva herba remeiera preferida.

Com funciona?

A les botigues associades a Comerç Rubí i al Mercat Municipal hi ha visibles uns cartells amb el nom d'herbes remeieres que els participants han d'apuntar en una butlleta. L'última casella de la butlleta és perquè cada participant posi el nom de la seva herba preferida, cosa que servirà per fer el buidatge i saber quina és l'herba preferida dels rubinencs i rubinenques.

A més, la campanya també es difon a les escoles: amb el suport d'un material didàctic elaborat pel Servei de Català, es treballa com reconèixer les herbes remeieres i en quines dolències poden ajudar.

Aquesta campanya es pot dur a terme gràcies a la implicació dels comerciants (Comerç Rubí i Mercat Municipal), del Pla Educatiu d'Entorn, dels centres educatius i de l'Ajuntament de Rubí.

Dijous 22 de març, a les 18.30 h, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, sabrem quina és l'herba preferida de la ciutat de Rubí i farem un sorteig de tauletes tàctils entre els participants. 

  • Compartir