Sou a: Inici / Preinscripció i matriculació escolar

Sol·licitar plaça en un centre educatiu: Què s’ha de saber?

La preinscripció escolar pel curs 2020-2021 serà entre el 13 i el 22 de maig

A partir el 13 de maig i fins el 22 del mateix mes es podrà fer la preinscripció escolar per als ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria.

Els nens i nenes que durant l’any 2020 compleixen els 3 anys es poden matricular en un centre educatiu sufragat amb fons públics.

Podeu consultar els centres educatius de la vostra zona clicant aquí.

La preinscripció és única per a tots els centres públics i privats concertats de primària i secundària, de 3 a 16 anys. Hi ha una altra preinscripció que serveix únicament per a les escoles bressol municipals de la ciutat que té lloc posteriorment.

Preinscripció telemàtica

Aquest any i com a prevenció, es promou la preinscripció telemàtica. El tràmit es podrà fer tot online a través del portal preinscripcio.gencat.cat. Caldrà utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre

Preinscripció presencial

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, disposen d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. La preinscripció presencial estarà disponible del 19 de maig al 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o  a través d’Internet.

La cita prèvia serà accessible des dels webs de cadascun dels centres i des del web del Departament d’Educació, durant les 24 h del dia.

Cada centre determinarà el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats. És per això que els webs dels centres, en un lloc visible, inclouran la informació sobre l’horari, correu electrònic, telèfon, així com l’eina de cita prèvia.

Més informació: Web del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya

Recordeu que, sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeti, les Proves d'Accés a la Universitat es faran els dies 7, 8 i 9 de juliol.

Si teniu qualsevol dubte, el podeu resoldre trucant a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) de Rubí, al 93 588 70 00.

  • Compartir
Guia de l'Educació 2020-2021

Plànols dels centres educatius i de la zonificació escolar