Sou a: Inici / Preinscripció i matriculació escolar

Sol·licitar plaça en un centre educatiu: Què s’ha de saber?

La preinscripció escolar d'infantil, primària i ESO queda ajornada.

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que no es durà a terme fins que es pugui realitzar "en condicions de normalitat". 

La suspensió de les classes i el tancament de centres per prevenir els efectes del coronavirus ─des dels 0 anys fins a la universitat─, ha fet impossible continuar amb les jornades de portes obertes i visites a escoles i instituts que alguns centres educatius ja havien començat o havien de fer, justament, aquestes setmanes.

Tenint en compte això, i també la situació de confinament, el Departament d'Educació ha optat per posposar la preinscripció al segon cicle d'infantil, primària i secundària (des de P3 fins a ESO) fins que la situació es normalitzi.

En canvi, ja hi ha nova data per a la selectivitat. Sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeti, les Proves d'Accés a la Universitat es faran els dies 7, 8 i 9 de juliol.

Si teniu qualsevol dubte, el podeu resoldre trucant a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) de Rubí, al 93 588 70 00.

 

Els nens i nenes que durant l’any 2020 compleixen els 3 anys es poden matricular en un centre educatiu sufragat amb fons públics. Per conèixer l’oferta educativa de la ciutat es poden visitar els centres durant les jornades de portes obertes o bé concertar-hi una hora de visita directament ─dependrà de cada centre─.

Podeu consultar els centres educatius de la vostra zona clicant aquí.

La preinscripció és única per a tots els centres públics i privats concertats de primària i secundària, de 3 a 16 anys. Hi ha una altra preinscripció que serveix únicament per a les escoles bressol municipals de la ciutat.

Cal omplir la sol·licitud, que ja podeu descarregar en  línia i que també podeu trobar al mateix centre escolar o al web de preinscripció de la Generalitat de Catalunya. La sol·licitud s’ha de presentar al centre educatiu escollit com a primera opció, acompanyada de la documentació corresponent. Els centres estan obligats a recollir totes les sol·licituds. 

  • Compartir
Guia de l'Educació 2020-2021

Plànols dels centres educatius i de la zonificació escolar