Sou a: Inici / Festa Major / Festa Major sostenible

Festa Major sostenible

Got reutilitzableAquest any, com a les dues passades edicions, els bars de Festa Major serviran les begudes fredes en gots reutilitzables de 300 ml lliures de bisfenol. L’objectiu d’aquesta mesura és sensibilitzar la ciutadania sobre la gran quantitat de residus que es generen en actes de gran format, com és el cas d'aquesta celebració, intentant reduir l’impacte ambiental. 

Els gots es podran adquirir als mateixos bars, tot i que la ciutadania també podrà portar el seu got reutilitzable de casa (el de la Festa Major de l'any passat, per exemple), sempre que sigui de la mateixa capacitat que el got oficial de Festa Major (300 ml). 

Per a poder portar el got amb comoditat i no perdre'l, també podreu adquirir portagots amb pinça o cinta. Tot aquest material estarà a disposició de la ciutadania als bars de Festa Major amb els preus següents:

  • Got: 0,50 €
  • Portagot amb pinça: 0,50 €
  • Portagot amb cinta: 1 €

Tant al recinte de l’Escardívol com a la plaça de Salvador Allende hi haurà un punt d’aigua per poder netejar el got si es vol canviar de beguda o si cau a terra i s’embruta. Aquest any, novament, el got serà retornable. Així, quan el porteu a l'espai habilitat a l'Escardívol us reintegraran l'import del got (0,50 €). 

Símbol_interrogant  Sabies que... L’ús del got reutilitzable ens permetrà estalviar els 77.000 gots compostables en forma de residus que es van generar fa tres anys i, per tant, estalviar en consum de recursos naturals i generació de residus, produint un impacte ambiental molt menor. 

  • Compartir