Sou a: Inici / Agenda / Qué són les intel·ligències múltiples? Descobrim tots els talents

Qué són les intel·ligències múltiples? Descobrim tots els talents

Programació de tardor - Ateneu Municipal
Quan 10/11/2016
On Ateneu Municipal
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal iCal
  • Xerrada a càrrec de Cristina Farré, coordinadora de l'Associació ELNA.
  • Entrada lliure. Aforament limitat.

Existeix un debat en el món educatiu amb respecte els seus fonaments metodològics o sistèmics. Actualment, l'ensenyament valora i prioritza la intel·ligència logicomatemàtica, la lingüística i la memòria, basant-se en un quocient intel·lectual que obvia la diversitat del concepte d'intel·ligència.

La intel·ligència no només es redueix a l'àmbit acadèmic sinó que és una combinació de diverses intel·ligències. Per exemple, ser hàbil en l'esport o en les relacions humanes implica unes capacitats que, per desgràcia, no estan seriosament contemplades als programes de formació acadèmica. Els descobriments de Howard Gardner i el seu equip de la Universitat de Hardvard en l'estudi del desenvolupament d'habilitats i capacitats dels infants va definir una nova interpretació de la intel·ligència, de la qual en proposaven vuit variables. Aquest nou paradigma incorpora un element psicobiològic on la influència socioambiental és decisiva pel desenvolupament de l'individu, els seus patrons cognitius, la seva disposició per resoldre problemes i la seva creativitat.

En aquesta xerrada es presentarà en què consisteix la teoria de les intel·ligències múltiples i quines són les seves variables, amb l'objectiu d'integrar aquesta perspectiva en l'acompanyament als infants i adolescents, i de manera que potenciem la seva autoestima i el descobriment dels seus talents.

  • Compartir
Pertany a: ,