Sou a: Inici / Agenda / Push

Push

El Documental del Mes. L'Ateneu a casa teva
Quan 18/06/2020
Correu electrònic de contacte
Telèfon de contacte 935 887 473
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal iCal

Durant el mes de juny us proposem documental Push. Per veure'l ens haureu d'enviar un correu a ateneu@ajrubi.cat per facilitar-vos les claus d'accés i l'enllaç. Disposareu d'una setmana per accedir a la plataforma.

Sinopsi
Per què ja no ens podem permetre viure a les nostres ciutats? Els preus de l'habitatge s'estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants no.

Push és el nou documental del guardonat director Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre'ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats. L'habitatge és un dret fonamental, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l'accés a l'habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial?

A través de la Leilani Farha, relatora especial en habitatge de l'ONU, viatgem per diferents països tractant d'entendre qui i per què està sent expulsat de les ciutats, conversant amb personalitats de l'àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l'economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano.

Push revela els secrets més foscos de l'entramat mundial de l'especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots. Això no és només gentrificació, es tracta d'un monstre molt més gran.


Informació del documental
Data i horari: A partir del dijous 18 de juny

Premis i festivals

  • Politiken Audience Award, CPH:DOX - Dinamarca, 2019
  • Premi del Jurat Jove Reteena - DocsBarcelona - Espanya, 2019
  • Nominat al F:ACT Award, CPH:DOX - Dinamarca, 2019
  • Hot Docs, Secció Oficial - Canadà, 2019
  • Millennium Docs Against Gravity - Polònia, 2019
  • Dok.Fest Munich - Alemanya, 2019
  • DOXA Vancouver - Canadà, 2019
  • Compartir
Pertany a: ,