Sou a: Inici / Agenda / Paisatges de l'ànima

Paisatges de l'ànima

Quan de a
Equipament El Celler
On El Celler, Sala Cèsar Martinell
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal iCal

Exposició de fotografia estereoscòpica
Inauguració: Divendres 9 de gener a les 19 h

La present exposició, obra de Miquel Planchart, especialitzat en imatge tridimensional des de l’any 1987 que ha realitzat treballs de diversa índole en format de fotografia, vídeo i cinema, tant a nivell nacional com internacional, és una collita de diversos estats d’ànims que cadascú pot interpretar a la seva manera gràcies al filtre de les ulleres 3D.

La fotografia estereoscòpica consisteix en crear la il·lusió de profunditat mitjançant la separació amb els filtres de colors de les ulleres, la informació que ens arriba a cada ull per tal de generar en el nostre cervell la sensació de profunditat. És així que ens convertim en més que espectadors: és com si les imatges estiguessin en moviment, en som partícips. Som part d’aquesta il·lusió.

“Realitzar una fotografia no és només un punt de vista, no és allò que té un interès puntual, és quelcom més interior. Són aquells instants en què estic fora del que m’envolta, quan la visió interior fa possible la plasmació d’aquest estat d’ànim de vegades positiu, altres negatiu, alegre, malenconiós o trist. Possiblement moltes vegades i de forma inconscient hom no fa res més que fotografiar-se a si mateix. Així, quan em plantejo fer una fotografia, el resultat d’allò que finalment ha quedat imprès, és el meu estat d’ànim envers el que tinc al davant”. Miquel Planchart

  • Compartir
Pertany a: