Sou a: Inici / Agenda / Dia Internacional contra la Violència Masclista: Xerrada "L'impacte de la violència de gènere en els fills i filles"

Dia Internacional contra la Violència Masclista: Xerrada "L'impacte de la violència de gènere en els fills i filles"

Quan 27/11/2018
On Ateneu Municipal
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal iCal

L'impacte de la violència masclista en els nens i les nenes és una preocupació que emergeix de la constatació de molts professionals de què el fet de viure en un context de violència o ser testimoni de les agressions d'un home a una dona en l'àmbit familiar, té conseqüències greus per a la salut mental dels nens i les nenes i pot alterar greument el seu desenvolupament.

Els efectes negatius poden ser compresos a través de conductes externalitzades com comportaments agressius o delinqüència, o problemes de conductes internalitzades com són l'ansietat i el retraïment social (Margolin, 1998; Osofky, 1995). Aquests problemes conductuals i emocionals en els nens i les nenes afecten negativament el funcionament general, l'actitud, la competència social, el desenvolupament acadèmic i les relacions afectives amb els pares i adults. És per tant important entendre que els fills i filles no són testimonis muts de la violència envers les dones, sinó que ells mateixos en són víctimes.

  • Xerrada a càrrec de María Mateo, psicòloga.
  • Entrada lliure. Aforament limitat.
  • Compartir
Pertany a: