Sou a: Inici / Agenda / Exposició: "Jo em rebel·lo. Nosaltres existim"

Exposició: "Jo em rebel·lo. Nosaltres existim"

Quan de a
Equipament El Celler
On El Celler. Sala Cèsar Martinell i Espai Tremuja
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal iCal
  • Premi a la millor exposició d’art contemporani de l’any 2013 concedit per l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA).

La col·lectiva 'Jo em rebel·lo, nosaltres existim' sorgeix  de la voluntat de la Fundació Palau de reflexionar sobre el moment actual de crisi i canvi de paradigmes, un temps de convulsió i lluita però també d’alternatives. La mostra, pensada i coordinada per l'escriptor Martí Sales i pel director de la Fundació Palau, Pere Almeda, reuneix propostes d'artistes, pensadors i activistes i mostra la feina de col·lectius i moviments socials que promouen noves maneres de participació i transformació social.

L'exposició s’inicia amb la projecció de “Ciutat Morta” i “No-res. Vida i mort d’un espai en tres actes” de Xavier Artigues, i continua amb Espai en blanc que fa participar a l'espectador amb la seva publicació 'Pressentiments', una sèrie de fulls d'agitació, d'una sola cara, que contenen idees i pensaments col·lectius. La instal·lació Transport públic d’Oriol Caba ens interpel·la sobre el treball que realitzen diversos moviments per definir alternatives i denunciar les injustícies del moment present.

(Foto: Eulàlia Grau)En un següent espai i a través de les obres realitzades per diferents artistes i col·lectius, es mostres noves lectures i respostes davant els conflictes i les ferides obertes de la nostra societat. Entre d’altres hi ha els projectes d’Eulàlia Grau, Mireia Sallarés, Núria Güell, Ruido Photo i Jordi Trullàs.

En una sala annexa, “Jo em rebel·lo, nosaltres existim” proposa una mirada històrica en el procés col·lectivista a Catalunya que es produí a Catalunya del 1936 al 1939, relligant el fil roig del passat amb el moment present.

Fundació Palau i Fabre i Generalitat de Catalunya

  • Compartir
Pertany a: ,