Sou a: Inici / Agenda / Elaboració de torrons i postres de Nadal amb got

Elaboració de torrons i postres de Nadal amb got

Nadal 2016
Quan 22/12/2016
Equipament Ateneu Municipal
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal iCal
  • Elaboració de torrons i postres de Nadal amb got
  • A càrrec de Maria Ruiz
  • Cal inscripció prèvia. Places limitades

Diu la llegenda que un pastisser català anomenat Pablo Turrons, al segle XVII, va inventar el torró a partir dels dos únics ingredients que disposaven, mel i ametlles. No obstant, la història ens diu que aquesta recepta va arribar a la península de la mà dels àrabs segles abans, qui tenen una llarga cultura de receptes dolces elaborades amb ametlles, pinyons, nous i avellanes. D'altra banda, existeixen tipologies de torrons molt destacades a la península que es creuen anterior a la llegenda del senyor Turrons, com ara el torró de Xixona.

Des d'aleshores, la tradició en l'elaboració de torrons s'ha ampliat amb diferents sabors i ingredients. Actualment,  podem trobar torrons de crema cremada (també anomenat de rovell d'ou) amb pinya, de neu, de xocolata i arròs, de xocolata i ametlles, de massapà i fruites confitades, de coco, de massapà i nous, etc.

En aquest taller elaborarem algunes receptes tradicionals i d'altres de més modernes relatives a la tradició torronera, així com algunes receptes de postres servides en got molt originals per tancar els àpats nadalencs.

  • Compartir
Pertany a: