Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Solidari – AlfaRubi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Solidari – AlfaRubi

Qui som


AlfaRubí és un grup autogestionat no associat als organismes oficials ni als partits polítics. El grup existeix fa més d'una dècada i des de fa dos anys forma part de Rubí Solidari. Actualment, tenim uns 15 voluntaris i aproximadament 90 alumnes.

Defensem els drets lingüístics de la ciutadania: tota persona necessita comunicar-se amb el seu entorn per satisfer les seves necessitats, des de les més bàsiques, relacionades amb la subsistència, a totes les derivades d’una plena convivència en societat.

Els objectius de les activitats d'AlfaRubí són:

  • Facilitar l’aprenentatge i pràctica de la llengua.
  • Servir de pont i fomentar la comunicació i l’intercanvi d’experiències entre tots els participants, tant voluntaris com alumnes.

Formes de col·laboració


  •  Ajudar amb classes de llengua amb 1 o 2 voluntaris i un grup d'entre 5-10 alumnes que es reuneixen una o dues vegades a la setmana.
  • Formar part d'una parella de conversa, on una persona de parla castellana o catalana es troba una o dues vegades a la setmana amb una altra persona que vol practicar la llengua.

 

Disponibilitat


Actualment, tenim un llistat de persones de diferents orígens (Marroc, Senegal i Pakistan) i edats que viuen a Rubí i volen practicar conversa en castellà o català. Necessitem voluntaris interessats a col·laborar formant parelles de conversa. Després de parlar amb tu, t'assignarem una parella de conversa. Com a voluntari et trobaràs amb la teva parella una o dues hores a la setmana per conversar. Podeu trobar-vos per passejar pels entorns de Rubí, prendre un cafè en una terrassa, visitar un lloc cultural etc. Junts decidireu què voleu fer i quan us voleu trobar. Sempre tindràs la coordinadora de parelles disponible per qualsevol qüestió que pugui sorgir. Recomanem un període de “prova” al principi d'una o dues sessions. Es recomana un compromís mínim d'entre un i dos mesos.

Calen aproximadament 10 persones majors d'edat

Contacte


 grupalfarubi@gmail.com. Indicar nom i contacte (adreça electrònica o telèfon)

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
0